Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că respinge integral remanierea propusă de premierul Viorica Dăncilă, refuzând astfel şi numirea Danei Gîrbovan în fruntea Ministerului Justiţiei. Judecătoarea Gabriela Baltag, membră a CSM, a declarat pentru Ştiripesurse, după decizia președintelui, că ”am văzut fiecare adevărata față a celor care invocă permanent teorii privind independența justiției”.

„Justiția a avut o șansă iar aceasta a purtat, până mai recent, numele judecătoarei Dana Gârbovan. Astăzi am văzut fiecare adevărata față a celor care invocă permanent teorii privind independența justiției! Sper că nu mai are nimeni vreo îndoială; totul este numai la nivel de aparență!

Prin decizia luată – de respingere a propunerii doamnei judecător Dana Gârbovan în funcția de ministru al justiției – au căzut toate măștile propagandei privind statul de drept! În realitate, independența justiției nu l-a preocupat deloc pe președinte. Avem dovada concretă prin decizia luată! Este greu să găsească în fruntea acestei importante instituții o persoană după viziunea, chipul și asemănarea Domniei Sale!

Sper să-și găsească alte construcții electorale fiindcă ar fi o blasfemie să mai rostească vreodată expresia ,,justiție independentă!””, a declarat judecătoarea Gabriela Baltag.