Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat negativ, luni, numirea lui Bogdan Licu în funcţia de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În schimb, Secţia a avizat pozitiv numirea Mariei Magdalena Militaru în funcţia de adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi a Adrianei Denisa Cristodor – ca procuror-şef al Secţiei urmărire penală şi criminalistică din cadrul PÎCCJ.

Conform procedurii, Consiliul Superior al Magistraturii acordă un aviz consultativ. După obţinerea acestuia, Consiliul urmează să înainteze propunerile preşedintelui Klaus Iohannis, scrie Agerpres.

Bogdan Licu este fost procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi fost membru al CSM. Începând cu mai 2016, el a deţinut funcţia de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă ÎCCJ, post pentru care concurează şi acum. El a deţinut şi funcţia de procuror general interimar al României, după retragerea lui Augustin Lazăr în 2019. În presă au apărut mai multe acuzaţii de plagiat pe numele său, referitoare la teza de doctorat şi la o carte publicată în 2005.

Ce conţine comunicatul CSM

„În data de 02 martie 2020, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, în urma derulării interviurilor programate, a avizat propunerile ministrului justiției de numire în funcțiile de prim adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție, de adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție şi de procuror șef Secție – Secția urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție, astfel:

Procuror Bogdan Dimitrie Licu pentru funcția de prim adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție – aviz negativ;

Procuror Maria Magdalena Militaru pentru funcția de adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție – aviz pozitiv;

Procuror Adriana Denisa Cristodor pentru funcția de procuror șef Secţie – Secţia urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiţie – aviz pozitiv”, se arată în comunicatul transmis de Consiliul Superior al Magistraturii.