Preşedintele Pro România, Victor Ponta, cere Guvernului să adopte în şedinţa de miercuri suspendarea temporară a exportului de alimente.

“URGENT – azi decizia Guvernului pentru suspendarea temporară a exportului de alimente (aşa cum au făcut, chiar dacă cu întârziere, la exportul de medicamente) / criza alimentară este cea mai gravă! URGENT”, a scris miercuri Ponta pe Facebook.

Ponta solicită şi măsuri concrete pentru economie

“#ACUM – măsuri concrete şi puternice pentru economie, pentru firmele româneşti, pentru angajaţi, pentru asigurarea resurselor bugetare necesare pensiilor, salariilor şi cheltuielilor de Sănătate! Nu mai e timp de: “ne gândim să” / “luăm în calcul să” / “avem un plan să” / “este posibil să” ! AZI trebuie anunţate măsurile economice şi trecut la implementarea lor!”, a adăugat Victor Ponta.

El a amintit că a iniţiat un proiect în acest sens.

“Am inclus în proiectul de lege depus la Parlament şi codurile CAEN (alte activităţi economice) pe care nu le-am avut iniţial – transportatorii auto (incluşi şoferii de TIR), stomatologii, firmele de media afectate, cele de retail! Sper ca Guvernul să preia integral aceste prevederi în şedinţa de azi”, a mai scris Ponta.

Guvernul se reunește prin videoconferință

Guvernul se reuneşte, miercuri, de la ora 17,00, pentru prima dată de la instituirea, prin decret prezidenţial, a stării de urgenţă pe teritoriul României, fiind şi prima şedinţă a Cabinetului Orban după învestitura de la sfârşitul săptămânii trecute.

Şedinţa de guvern va avea loc în regim de videoconferinţă.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat marţi seara că este pregătit un pachet de măsuri pentru susţinerea economiei României în această perioadă, iar impactul lui va fi de aproape 2% din PIB.