Adona Fashion, firmă cu capital românesc administrată de Iuliana Adorean, a funcţionat timp de şapte ani pe piaţa românească ca importator şi distribuitor al mărcilor de marochinărie: Daniel-Ray, Happy Rain, David Jones, Converse, Brunotti, M Valentino, Rocco Barocco, B.Cavali şi Lancetti.
Compania a ajuns la o reţea de şapte magazine Daniel-Ray în perioada 2007-2008, însă în ultimii doi ani a închis treptat cinci dintre ele. ING Real Estate, în calitate de proprietar al mall-ului Felicia Shopping Center din Iaşi, a cerut insolvenţa companiei pentru recuperarea unor datorii restante. Chiar dacă susţine că la mijloc sunt nişte neînţelegeri, Iuliana Adorean admite faptul că firma pe care o conduce are mari probleme financiare.
„A fost un acord verbal în care le-am spus că nu o să mai putem susţine chiria şi ei ne-au rugat să mai rămânem până îşi găsesc un alt chiriaş în loc. Bineînţeles că pentru această perioadă ne-au acordat o reducere la chirie şi trebuia să stăm până pe 31 octombrie 2010. Ei au insistat să mai stăm, iar pe 24 noiembrie noi am închis magazinul. Trebuia să semnăm pentru această perioadă un act adiţional, însă noi nu am fost de acord cu unele condiţii care n-i se impuneau. Businss-ul nostru a fost foarte afectat de criză. Nu se mai vând genţi şi chiria e destul de mare. Mai avem două magazine în Unirea Shopping Center şi în Polus Center Cluj. Cred că în condiţiile de faţă vom închide şi unităţile pe care le mai avem“, a declarat pentru Capital Iuliana Adorean, administratorul Adona Fashion.

Dosarul aflat pe masa Tribunalului Bucureşti are ca termen de judecată data de 8 aprilie 2011.
Compania a funcţionat timp de doi ani şi două luni şi în cadrul Băneasa Shopping City, însă vânzările slabe au condus la închiderea unităţii în 24 mai 2010. La fel se întâmplase şi cu magazinul din European Retail Park din Sibiu, închis în 25 octombrie 2008.
În ultimul an tot mai mulţi retaileri au fost asaltaţi cu dosare în care proprietarii de mall-uri le cer insolvenţa din cauza restanţelor la plata chiriei. Au fost atacaţi în instanţă reprezentanţii locali ai unor branduri notorii precum Reserved, Cropp Town, House, Debenhams, Aldo, Celio, Etam, Minelli, Steilmann, TNT, Costa Coffee, Jolidon sau Tina R.

Te-ar putea interesa și: