Compania de consultanţă imobiliară DTZ Echinox a decis să închidă temporar activitatea biroului teritorial din Iaşi, DTZ Echinox East, pe motiv că activitatea acestuia era strâns legată de proiectul Arena Residential (foto), dezvoltat de RED Management, la care momentan au fost suspendate lucrările.

„Întrucat activitatea noastră curentă din Iaşi era în mare parte legată de un proiect rezidenţial important a cărui dezvoltare este în prezent în aşteptare, am decis să închidem temporar biroul DTZ Echinox din Iaşi. Suspendarea este una fizică şi se referă la sediul nostru local. Avem în continuare clienţi şi proiecte în Iaşi şi în regiunea de est a ţării pe care le administrăm din Bucureşti“, a declarat pentru capital.ro Tim Wilkinson, joint managing director în cadrul DTZ Echinox.

Parteneriatul dintre DTZ Echinox şi RED Management prevedea vânzarea celor 336 de apartamente din cadrul Arena, a cărei primă fază, formată din trei blocuri, trebuia livrată în prima parte a anului trecut.

Arena Residential este o investiţie estimată la 35 mil. euro, localizată în cartierul ieşean Tătărăşi. Lucrările la proiect au început pe un teren în suprafaţă de 13.000 mp şi urma să dispună de garsoniere, apartamente cu două, trei şi patru camere.

Planuri amânate

Planurile Red Management, de dinainte de criză, prevedeau investiţii de 320 mil. euro în patru proiecte imobiliare la Iaşi, cel mai mare dintre acestea fiind un parc de afaceri cu o suprafaţă închiriabilă de 172.000 mp, urmat de două ansambluri rezidenţiale şi un parc industrial. Parcul de afaceri urma să fie construit pe terenul fostei platformei industriale Terom, totalizând 13 hectare.

Compania Red Management Capital a fost înfiinţată în anul 2005 de către fondul de investiţii spaniol GED Group şi fondul american Warburg Pincus. Compania a fost creată special pentru a desfăşura activităţi în Sud-Estul Europei şi a intrat în România la începutul lui 2006.