EcoFerm este una dintre cele mai moderne ferme de creştere a animalelor (570 capete bovine Montbeliarde) şi producere de cereale şi furaje (800 ha teren agricol) din ţară.
Fondată în 2002, unitatea se află în plin proces de certificare eco. În urma unei investiţii de  675.000 de euro, anul trecut a început construcţia un nou grajd, considerat de specialişti unul dintre cele mai moderne construcţii de acest gen din România.
Ferma este echipată şi mecanizată conform ultimelor tehnologii din domeniu, numai în 2012 s-au facut achiziţii în valoare de 155.000 de euro. Tot în cursul acestui an, în urma unei infuzii de capital de 720.000 euro s-a finalizat şi construirea fabricii de procesare a laptelui – unitate la standarde europene – ce permite transferul direct al laptelui de la fermă în tancurile de procesare. Aici iau naştere produsele lansate astăzi sub brandul Mândruţa.

„Într-un climat economic puternic afectat de criza economică, am ales să investim în agricultură – un domeniu spre care sunt direcţionate fonduri din ce în ce mai puţine – pentru că suntem conştienţi de importanţa majoră a acestui sector în economie.  Bazându-ne doar pe fonduri proprii (şi împrumuturi bancare), am construit cea mai modernă şi mai bine utilată fermă din ţară, cu un grajd pe măsură. Am ales să le asigurăm animalelor noastre un regim cu totul special – muzică clasică, “delicatese“ din furaje combinate etc. – pentru a obtine un lapte de cea mai buna calitate. Am investit într-o fabrică la standarde europene, pentru că ne respectăm clienţii şi vrem să le oferim produse de calitate, proaspete şi gustoase. În asta constă viziunea noastră de business.”, a declarat domnul Radu Timiş, Preşedinte Grup Cris-Tim.

Un aspect important al acestui proiect este trasabilitatea produsului. Tot procesul de obţinere al lactatelor este perfect controlat, de la pământul în care este pusă sămânţa din care vor ieşi furajele şi până la produsul finit aflat pe raft, la vânzare. Pentru început, gama cuprinde lapte proaspăt, lapte bătut, sana, iaurt şi smântână, urmând să se extindă ulterior şi cu alte produse.