Bărbatul care a ucis cinci oameni în Spitalul de la Săpoca a făcut unele mărturisiri care i-au șocat pe anchetatori. Nicolae Lungu a susținut că nu și-a dat seama că lovește oameni și că a crezut că sunt niște păpuși.

Potrivit Libertatea, care citează surse apropiate anchetei, Lungu a realizat tragedia abia când a văzut sânge. „Am crezut că sparg păpuși, iar la ultima am văzut sânge și mi-am dat seama că am ucis oameni”, este declarația halucinantă a bărbatului.

Pe de altă parte, Ministrul Sănătății a dat noi date despre masacrul din Săpoca.

”La tribunal el a declarat că a fost deranjat. A avut o avut o altercaţie cu cineva pe scări. S-ar putea să greşesc, dar suspiciunea mea e că a fost deranjat de aducerea acelui pacient cu el în pat. Erau alternative, erau paturi libere. Una dintre explicaţii este că existau paturi libere un pic mai departe de această zonă, iar pacientul nou venit trebuia să fie supravegheat. Altă explicaţie este că existau locuri într-un pavilion numit vilă, unde se percepe o taxă. Mi se pare hilar. Nu e în regulă“, a declarat Sorina Pintea la un post de televiziune.

Cinci persoane au murit şi opt au fost rănite, după ce un bărbat de 38 de ani, cu sevraj etilic, a atacat cu stativul de la perfuzii pacienţii din două saloane ale Spitalului de Neuropsihiatrie Săpoca, judeţul Buzău.

În urma acestei tragedii, managerul unității și-a dat demisia. Anunțul a fost făcut de către ministrul Sănătății, Sorina Pintea.