Mama fetiței de 12 ani a fost eliberată

Mama fetei de 12 ani ucisă şi ascunsă în lada unei canapele a fost lăsată în libertate de procurori, după ce a fost audiată, vineri, timp de mai multe ore, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Potrivit unor oficiali ai Parchetului, femeia a dat o declaraţie coerentă în faţa procurorilor, iar din această declaraţie nu au rezultat indicii că ea ar fi implicată în comiterea crimei. În consecinţă, anchetatorii au lăsat-o în libertate, ea având calitatea de martor.

Femeia a susținut că iubitul ei, cel mai probabil, a ucis-o pe fetița de 12 ani în aprilie, cu câteva zile înainte ca cei doi să plece în Spania.

„Așa le-am zis și anchetatorilor. Când a plecat fata cu mine, că a zis pleacă la taică-su în dimineața aia, la 4 jumătate, când m-am dus eu cu mama la scări… Și după aia, când vin acasă, era la Luica, mă aștepta acolo la noi, aproape de casă. Eu am venit pe la 1-2-3…”, a declarat aceasta despre crima din Berceni.

Concubinul ei, dat în urmărire prin Europol

Între timp, concubinul ei, Serbuc Ilie-Marcel, a fost dat în urmărire prin Europol şi încadrat la categoria „periculos”, ultimele informaţii fiind că se află în Olanda.

Pe 3 iunie, poliţiştii Secţiei 16 au fost sesizaţi de proprietarul apartamentului cu privire la faptul că a găsit în lada canapelei un sac din plastic, ce emană un miros de putrefacţie.

Iniţial, s-a crezut că persoana decedată este o femeie, însă o expertiză efectuată la INML a stabilit că persoana decedată este o minoră în vârstă de 12 ani, identificarea având loc prin compararea profilului genetic al cadavrului cu profilul genetic al tatălui fetei.

Tatăl biologic al fetei este cel care a reclamat dispariţia copilei la începutul lunii mai.

Fata locuia cu chirie împreună cu mama ei şi concubinul acesteia, într-un apartament din cartierul Berceni, Sectorul 4 al Capitalei.

Din primele informaţii, mama şi concubinul ei ar fi părăsit ţara în urmă cu o lună, iar femeia a fost depistată marţi în Catalunya – Spania, după ce a fost confruntată de colegii ei de muncă de la o fermă. Ulterior, femeia a venit singură în România, pentru a fi interogată de anchetatori.