Yumna Jawad, un dezvoltator de rețete, creator de conținut alimentar și fondator FeelGoodFoodie, a împărtășit o idee de cină rapidă și mult mai sănătoasă. Potrivit AbcNews, este vorba de frigăruile de creveți.

„Această rețetă de creveți la grătar este perfectă pentru o cină de vară. Marinați într-un amestec de condimente pentru grătar, se pot a găti foarte ușor”, spune Jawad, adăugând că aceștia se pot face pe grătar, dar și pe aragaz.

Timp total de preparare: 34 de minute

Porții: 4 persoane

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri condimente pentru grătar
  • 1/4 linguriță sare, dacă este nevoie
  • 1 kilogram de creveți cruzi, decojiți
  • 4 până la 6 bețe de frigărui de lemn înmuiate în apă cel puțin 10 minute
  • Ulei de avocado pentru grătar

Cum se prepară

Într-un castron mare, amestecați uleiul de măsline, condimentele pentru grătar, sarea și creveții. Se amestecă pentru a combina totul cât mai bine. Acoperiți castronul și lăsați-l la frigider cel puțin 15 minute sau până la o oră. După ce creveții s-au marinat bine, așezați-i pe bețele de frigărui. Puneți-i deoparte cât timp ce încingeți grătarul.

Dacă folosiți o tigaie pentru grătar, ungeți-o ușor cu ulei, apoi lăsați-o să se încingă timp de 3 minute la foc mediu. Adăugați creveții și gătiți-i timp de 2 până la 3 minute pe fiecare parte sau până când sunt făcuți. Dacă folosiți aragazul, încingeți tigaia la foc mediu, apoi puneți frigăruile cu creveți în tigaie, 2 până la 3 minute pe fiecare parte.

Sfaturi pentru cele mai bune frigărui de creveți

Nu săriți peste marinarea creveților! Deoarece se folosește un amestec de condimente uscate și ulei, cel mai bine este să lăsați creveții să stea în acest sos timp de cel puțin 15 minute, cel mult o oră. Acest lucru permite sosului să pătrundă în creveți, rezultând un fel de mâncare mai aromat.

Gătiți creveții cu grijă! Creveții se gătesc rapid, de obicei în 2-3 minute pe fiecare parte, în funcție de dimensiunea lor. Evitați gătirea excesivă, deoarece îi va face să aibă o textură cauciucată. Urmăriți cu atenție creveții în timp ce îi faceți pe grătar: când devin roz, sunt gata.

Ungeți creveții cu sos. Ungeți creveții cu un sos barbeque pentru a adăuga un plus de aromă caramelizat. Faceți acest lucru în ultimul minut sau în ultimele două cât sunt pe grătar, întorcându-i o dată sau de două ori pentru a i acoperi uniform.

Serviți-i imediat! Creveții la grătar sunt mai savuroși chiar de pe grătar, când sunt încă fierbinți și suculenți.

Cum se păstrează cel mai bine creveții

Creveții fierți pot fi păstrați la frigider timp de 2-3 zile. După aceea, ar trebui aruncați. Pentru reîncălzire este indicat să încingeți o tigaie la foc mediu. Deoarece creveții au fost deja gătiți, este bine să-i încălziți pentru scurt timp (dar bine) astfel încât să nu devină cauciucați din cauza reîncălzirii.