Creșterea economică în România, peste așteptări. Florin Cîțu: Am reușit să facem performanță

Premierul notează că măsurile economice implementate de Guvernul pe care îl conduce au avut ca obiectiv păstrarea capacității de producție în economie. Florin Cîțu mai spune că BNR a confirmat creșterea economică peste așteptări.

BNR confirmă creșterea economică peste așteptări.
Măsurile economice implementate în această perioadă au avut un obiectiv clar: păstrarea capacității de producție in economie!
Am reușit să facem performanță împreună cu toți actorii din sectorul privat și le mulțumesc pentru că au avut încredere în măsurile luate de guvern.”, spune premierul.

Ce obiective are Guvernul

Prim ministrul a mai spus că parteneriatul continuă și că Guvernul are trei obiective pe care vrea să le atingă. Acesta spune că se doresc mai multe locuri de muncă bine plătite pentru toți românii. În plus, Guvernul lucrează pentru ca România să aibă o recuperare accelerată a decalajelor față de țările mai dezvoltate din blocul comunitar.

Mai mult decât atât, Florin Cîțu spune că Guvernul urmărește cea mai lungă perioadă de creștere economică sustenabilă din istoria economică a României.

”Continuăm acest parteneriat cu sectorul privat, cu trei obiective în minte:
– mai multe locuri de muncă bine plătite pentru toți românii (doar prin soluții liberale eliminăm sărăcia);
– recuperarea accelerată a decalajelor față de cele mai dezvoltate țări din UE;
– cea mai lungă perioadă de creștere economică sustenabilă din istoria economică a României.”, spune acesta.

La final, premierul a precizat că BNR a confirmat creșterea economică peste așteptări.

”BNR: „În discuțiile privind poziția ciclică a economiei, membrii Consiliului au arătat că activitatea economică a continuat să se redreseze în trimestrul I 2021 într-un ritm considerabil mai alert decât cel anticipat…”, a fost mesajul premierului.

Sursă foto: Facebook, Guvernul României