Raluca Turcan a dat cea mai importantă veste pentru toți românii. Cu +7,4% din PIB, România are cea mai mare creștere economică din UE în anul 2021.

„Comisia Europeană crește încrederea în actualul Guvern și estimează un plus de 7,4% a PIB. Anterior, FMI, recunoscut pentru estimările sale pesimiste, ne anunța că vom avea o creștere de minimum 7%. Este cea mai mare creștere economică din ultimul deceniu și cea mai rapidă din Uniunea Europeană”, a scris ministrul Muncii.

Ea a explicat că această creștere economică puternică reprezintă o confirmare a eficienței și corectitudinii măsurilor guvernamentale luate în acest an de Guvernul PNL.  În opinia sa, evoluția pozitivă a economiei este argumentul major pentru care România trebuie să continue cel puțin 8 ani cu o echipă guvernamentală liberală, care și-a dovedit prin fapte adevărata performanță.

„Și asta nu-i totul! Reformele abia au fost demarate! Am toată încredere că schimbările pozitive aduse României de actualul Guvern condus de Florin Cîţu, vor covinge tot mai mulți colegi liberali că și PNL, partidul de la care românii au cele mai mari așteptări, are nevoie de o schimbare pozitivă majoră”, a punctat Raluca Turcan.

Mesajul lui Rareș Bogdan: Pas cu pas

De altfel, despre acest subiect a scris și Rareș Bogdan. Europarlamentarul PNL a ținut să le spună românilor că nu trebuie să-și piardă răbdarea și că ușor-ușor lucrurile vor fi din ce în ce mai bine.

„Pas cu Pas. Putintica răbdare, va rog, se va resimțit și in traiul zilnic. Nu ne cereți sa facem in 6 luni, ce nu au făcut alții in 30 de ani. Schimbam Romania. Nu va pierdeți încrederea. Schimbam Romania in bine!”, a comentat liderul PNL.

Reacția celor doi vine în contextul în care Comisia Europeană a publicat miercuri, 7 iulie, previziunile interimare privind economia României. Cifrele pentru 2021 an sunt mai bune decât estimările anterioare, din luna mai.

De altfel, vestea pică ca o mânușă pentru Guvernul Cîțu, mai ales că premierul se află într-o competiție strânsă cu Ludovic Orban în perspectiva alegerilor care vor avea loc pentru șefia PNL.

 

Inquam Photos / Alberto Groşescu