Prima țară care interzice turiștilor să folosească cremele de bronzat

Începând cu 1 ianuarie 2020, Palau, un stat mic din Pacific, cu o populație de aproximativ 20.000 de locuitori, a devenit prima țară care a interzis folosirea cremelor de bronzat. Potrivit autorităților de acolo, care au interzis acest lucru, se pare că ar face rău coralilor și vieții marine, relatează BBC News.

În plus, s-a interzis și comercializarea acestor creme. Mai exact, este vorba de acele creme care conține ingrediente precum oxibenzona..

„Trebuie să trăim respectând mediul, pentru că mediul este cuibul vieții”, a declarat președintele statului, Tommy Remengesau.

Palau este considerat ca fiind un adevărat paradis mai ales pentru cei cărora le plac scufundările. De asemenea, o lagună din Insulele Rock este înscrisă în patrimoniul UNESCO.

Mai multe state vor copia modelul Palau

Statul din Pacific avea în plan încă din 2008 să interzică folosirea și comercializarea cremelor de bronzat. Astfel, a alcătuit o listă cu 10 ingrediente chimice, între care oxibenzona și octinoxatul, două substanțe folosite pe scară largă în industria cosmeticelor și care absorb radiația ultravioletă.

Potrivit Fundației Internaționale pentru Recifurile de Corali, chimicalele interzise deteriorează profund mediul înconjurător și sunt toxice pentru speciile marine.

Chiar și statul american Hawaii a anunțat că începând cu 2021 vor interzice și ei anumite produse care poluează mediul și afectează fauna. Insulele Virgine și Insula Bonair din Caraibe, aparținând Țărilor de Jos, vor interzice cremele de bronzat începând din martie.


Te-ar putea interesa și: