Pentru al şaptelea consecutiv, cinci designeri români au participat la o expoziţia colectivă cu titlul „Standpoint" la Somerset House din Londra. Smaranda Almăşan, Emese Bakó, Andreea Castrase, Sabina Pop şi Ancuţa Sarca şi-au expus creaţiile inovative şi pline de culoare în cadrul show-ului colectiv la care au participat designeri din 26 de state, printre care Austria, China, Canada, Egipt, Germania, Rusia şi Elveţia. 

„Standpoint” este parte a International Fashion Showcase 2017, în asociere cu London Fashion Week (Săptămâna modei de la Londra), iar proiectul creatorilor de modă români este susţinut de Romanian Design Week, The Institute Bucharest şi Institutul Cultural Român la Londra. 

Expoziţia din acest an, intitulată „Standpoint” este descrisă ca explorând intersecţia dintre multiple faţete ale globalului şi localului, de la reflecţii asupra trecutului, a introspecţiei personale, până la oportunităţile prezentului. 

„Fiecare an în care creaţiile româneşti apar în cadrul London Fashion Week reprezintă o recunoaştere a talentului şi creativităţii acestora. Cred că este foarte important ca designerii români să aibă un cuvânt de spus”, a declarat pentru Agerpres unul dintre organizatori.