Coronavirusul pare să fi pus stăpânire şi pe Liga I de fotbal din România. Situaţia este extrem de gravă la Dinamo Bucureşti, unde 14 cazuri au fost confirmate până acum. Cei de la CFR Cluj au 9 cazuri, după ce 3 dintre suspecţi au ieşit negativ la teste. Un membru al echipei tehnice a fost depistat pozitiv şi la Universitatea Craiova, iar testul antrenorului Cristiano Bergodi a ieşit neconcludent şi a fost refăcut.

Cum vede toată această situaţie Ionuţ Stroe, ministrul Tineretului şi Sportului? Invitat la Digi24, oficialul a vorbit despre o situaţie “extrem de îngrijorătoare”, subliniind că problemele “nu mai țin de anumite accidente sau nu pot fi puse pe seama hazardului”.

“Deja, problemele din fotbalul românesc nu mai țin de anumite accidente sau nu pot fi puse pe seama hazardului. Deja vorbim de lucruri serioase, vorbim de două focare mari care există în momentul de față la echipele românești. Spun foarte multe despre cum înțeleg echipele românești și mai ales organizatorii competițiilor a-și proteja sănătatea și siguranța, în principal a propriilor sportivi, implicit a sănătății publice.

Sunt îngrijorat, deja vorbim de un fenomen și trebuie să atragem atenția că nu vorbim doar de sănătatea acestor sportivi, ci de sănătatea tuturor celor care partcipă la această competiție – și sunt 700 de persoane”, a declarat Ionuţ Stroe.

“Cred că e momentul să acționăm foarte ferm”

Ministrul îi critică pe cei care au alte interese mai presus de sănătatea sportivilor. “Cred că e momentul să acționăm foarte ferm. LPF și FRF trebuie să dispună urgent anchete care să corecteze aceste comportamente”, spune ministrul Sportului, potrivit digi24.ro.

“Poate pe unii îi intereseasă mai mult decât sănătatea sportivilor modul în care se vor disputa meciurile, se vor reprograma, cum se vor împăca, cine va fi sancționat, cine va fi depunctat. Cred că e momentul să acționăm foarte ferm. LPF și FRF trebuie să dispună urgent anchete care să corecteze aceste comportamente, să sancționeze aceeastă situație și să remedieze, dacă vor să încheie competiția”, a mai precizat Ionuţ Stroe.

Oficialul vine şi cu o soluţie. Având în vedere că infectările nu au avut loc pe stadioane, el crede că  echipele de fotbal ar trebui să revină în izolare totală până la finalul campionatului.