Temerile legate de impactul economic al epidemiei cu coronavirus au dus cotaţia petrolului la un nou minim al ultimilor trei luni. Astfel, piaţa ia chiar în considerare ca OPEC să organizeze o reuniune mai devreme decât era planificat, transmite Reuters.

Cotaţia petrolului Brent a scăzut cu 1,78 dolari, respectiv cu 3%, după ce în timpul tranzacţiilor a coborât la 57,9 dolari pe baril, cel mai redus nivel atins după 10 octombrie. Preţul petrolului de referinţă pe piaţa americană a consemnat o scădere de 1,49 dolari, sau de 2,8%, la 51,84 dolari pe baril. În timpul tranzacţiilor, cotaţia petrolului american a atins la rândul ei cel mai redus nivel de după 10 octombrie.

“Piaţa doreşte să privească dincolo de acest caz, dar trebuie să ştie clar dacă virusul poate fi ţinut sb control”, spune Phil Flynn, analist la firma Price Futures Group din Chicago, potrivit news.ro.

Declinul recent al preţurilor petrolului ar putea devansa reuniunea OPEC+

Arabia Saudită a deschis o discuţie despre devansarea viitoarei reuniuni a OPEC+ din martie în februarie, au declarat patru surse din OPEC+, după declinul recent al preţurilor petrolului. Deocamdată, nu a fost luată o decizie finală referitoare la o nouă dată pentru reuniunea OPEC şi nu toţi membrii sunt de acord, fiind posibil ca Iranul să se opună, au declarat sursele.

”Singurul lucru care poate schimba tendinţa actuală este o reuniune urgentă a OPEC”, potrivit Olivier Jakob, de la firma de consultanţă Petromatrix.