"Până la finalul anului cred că vom avea o ofertă angajantă de la un investitor, străin sau român. Climatul este foarte bun acum pentru găsirea unui investitor care să continue să dezvolte partea viabilă a Oltchim', a arătat ministrul Economiei. 

Conform unui comunicat, ministrul Economiei s-a întâlnit, marţi, la Oltchim cu administratorii judiciari şi conducerea combinatului, pentru a discuta stadiul procesului de vânzare în contextul procedurii de insolvenţă a companiei. 

Cu acest prilej, ministrul Borc a apreciat că, de la lansarea procesului de vânzare, s-au făcut paşi importanţi de către Oltchim pentru a asigura un proces transparent şi nediscriminatoriu. În acest sens au fost trimise la peste 160 de entităţi informaţii generale despre companie iar până la sfârşitul lunii, aceştia au timp să îşi exprime interesul de cumpărare pentru a intra în următoarea fază a procesului de vânzare. 

"Varianta aleasă, cea a vânzării pachetelor de active, oferă potenţialului cumpărător siguranţa juridică în conformitate cu măsurile prevăzute de forma actuală a planului de reorganizare şi a constrângerilor suplimentare derivate din cerinţele legate de reglementările în materie de ajutor de stat, dar pe de altă parte poate asigura atât vânzarea cu succes a companiei, cât şi maximizarea pentru creditori a veniturilor din acest proces", precizează Ministerul Economiei. 

Totodată, Costin Borc a precizat că oficiali din Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri dialoghează constant cu reprezentanţi ai Comisiei Europene pentru a oferi sprijin administratorului judiciar de a maxima şansele de vânzare Oltchim, pentru a salva partea viabilă şi a păstra locurile de muncă. În acest sens, Comisia Europeană a fost notificată de partea română cu privire la decizia modalităţii de vânzare şi a paşilor stabiliţi în proces. 

Combinatul petrochimic Oltchim Râmnicu Vâlcea este scos la vânzare prin nouă pachete de active iar părţile interesate sunt invitate să depună scrisori de intenţie până la data de 30 septembrie 2016 pentru oricare dintre pachete, inclusiv pentru toate. 

Oltchim este singurul producător din Europa Centrală de sodă caustică lichidă şi singurul producător din România de clor şi polieter polioli. Societatea exportă aproximativ 70 % din producţia sa. 

Combinatul a intrat în procedură de insolvenţă în ianuarie 2013.

SURSA: Agerpres