Costel Alexe, liderul PNL Iaşi, a declarat, marţi, că parcul industrial de la Miroslava va avea un centru pilot de cercetare-inovare şi pregătire profesională duală.

În ceea ce privește inevestiția pentru acest proiect, aceasta se va derula cu bani europeni, potrivit ministrului.

„La Miroslava vom face un proiect pilot, primul parc industrial pentru specializare inteligentă din România. Astfel, la Miroslava, în parcul industrial, nu vom vedea hale de depozitare sau firme care nu aduc plus valoare. Mă bucur foarte mult că Miroslava îşi dezvoltă al doilea parc industrial pe o suprafaţă de 25,2 hectare, cu sprijinul guvernului României, cu fonduri europene”, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, Costel Alexe.

Parcul este o prioritate

Totodată, acesta a promis cetățenilor că atunci când va fi preşedintele CJ Iaşi, va avea ca prioritate înfiinţarea unui astfel de parc industrial, sub umbrela căruia firmele să facă şi inovare-cercetare de înaltă performanţă şi pregătire profesională.

„Evident, după 27 septembrie, Consiliul Judeţean şi Primăria Iaşi vor sprijini acele comunităţi din zona metropolitană din Iaşi pentru a-şi dezvolta astfel de parcuri industriale. Este inadmisibil ca un judeţ care nu are făcut prin CJ un parc industrial poate spune că singura realizare este că a mutat patru stâlpi de electricitate. Asta la parcul industrial de la Leţcani. Toate companiile ieşene semnalizează problema forţei de muncă, dar şi cu finanţarea cercetării. La finalul lunii august ne vom întoarce cu vicepremierul Raluca Turcan, cu mai mulţi miniştri şi cu domnul primar, pentru a organiza o dezbatere despre cum să sprijinim din fonduri guvernamentale şi europene centrele de inovare şi învăţământ dual prin centrele de afaceri”, a mai spus Costel Alexe.