Clienții care folosesc unul dintre aceste planuri tarifare, împreună cu noul modem sau oricare dintre dispozitivele care permit 43,2 Mbps, printre care se numără iPhone 5 și Nokia Lumia 900, pot trăi acum o nouă experiență 3G.

“Deoarece ne dorim să punem la dispoziția clienților cea mai bună experiență de utilizare pentru toate serviciile noastre, ne îndreptăm gradual către cel mai recent trend în tehnologie, 4G. Astfel, Cosmote România lansează planuri tarifare de date mobile îmbunătățite, oferind dublul vitezei de Internet mobil, confirmându-și încă o dată angajamentul de a-și dezvolta rețeaua oriunde există cerinţa de a satisface o nevoie a clienţilor. Ne concentrăm în mod constant să oferim tehnologie de ultimă generație și acest lucru va fi vizibil și prin următoarele noastre lansări”, a declarat Panos Makris, Chief Commercial Officer, Cosmote România.

Navigarea pe Internet nu va mai fi o problemă în timpul călătoriilor deoarece, odată cu achiziţionarea modemului Cosmote E372, clienţii noi sau existenţi, beneficiari ai planurilor tarifare Connect L, XL sau XXL, vor avea acces la viteze de descărcare de până la 43,2 Mbps şi de încărcare de până la 5,76 Mbps. Terminalul este disponibil la preţuri începând de la 1 RON, cu abonamentul Connect L pentru doi ani, sau fără conectare la 319 RON (TVA inclus).

Modemul Cosmote E372 suportă card microSD de 32GB şi este compatibil cu Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8 şi Mac OS. Driverele vor fi instalate automat în momentul conectării dispozitivului.

În plus, clienţii care navighează pe Internet de pe telefonul mobil vor beneficia de viteze de descărcare mai mari, de până la 43,2 Mbps, dacă își îmbogățesc planurile tarifare cu una dintre extraopţiunile Connect Mobile.

La sfârșitul lunii decembrie 2012, Cosmote România oferea viteze de descărcare de până la 43,2 Mbps pentru Internetul mobil în 74 de oraşe importante din ţară, reprezentând peste 41% din populaţie. Mai mult, clienţii se pot bucura de viteze de până la 21,6 Mbps în tehnologia HSPA+, în 147 de oraşe din ţară. În total, serviciile 3G acoperă în prezent peste 73% din populaţia României.