Abonaţii operatorului de telecomunicaţii Cosmote România pot utiliza serviciile de roaming în 163 de ţări, prin 326 reţele partenere, printre care şi Nepal.

Cosmote a introdus în lista destinaţiilor de roaming, în perioada septembrie 2008 – august 2009, 14 noi ţări precum El Salvador, Qatar, Andorra, Angola, San Marino, Noua Zeelandă, Honduras, Insulele Virgine Britanice, etc. Cosmote este, de asemenea, primul operator mobil din România care a semnat un acord de roaming cu Nepal. Serviciul este oferit împreună cu partenerul din Nepal, Spice Nepal Private.

Conform datelor de trafic în roaming ale companiei, în perioada vacanţelor de vară (iunie – august 2009), clienţii operatorului au preferat călătoriile în Italia, Grecia, Germania, Bulgaria, Ungaria, Spania, Austria, Turcia, Franţa şi Marea Britanie.

Faţă de anul precedent, cea mai mare creştere a traficului în roaming a fost înregistrată pentru Italia, în timp ce anul trecut, Grecia a fost cea mai populară destinaţie de vacanţă în randul clienţilor operatorului. În acelaşi timp, numărul utilizatorilor de roaming a crescut cu 136% în perioada iunie – august 2009, comparativ cu vara anului 2008. Statisticile companiei mai relevă faptul că traficul de date a înregistrat o creştere semnificativă, de 310% comparativ cu vara anterioară, datorită adăugării de noi parteneri pentru serviciile GPRS şi scăderii tarifelor.

Abonaţii Cosmote România pot utiliza serviciile de roaming în 163 de ţări, prin 326 reţele partenere, în vreme ce utilizatorii de cartelă pot comunica din 161 de ţări, prin intermediul a 282 de reţele partenere. Serviciile de GPRS în roaming sunt disponibile prin 73 de reţele din 41 de ţări.

Cosmote a raportat 6,3 milioane de clienţi la sfârşitul primului semestru.

SURSA: Cosmote