Cosmin Prelipceanu, pus la zid după o declarație controversată. Un fost ministru a răbufnit: Solicit conducerii Digi24 să îl dea afară

Într-o discuție despre refuzul părinților de a se vaccina anti-COVID sau de a-și vaccina copiii elevi, Cosmin Prelipceanu s-a arătat revoltat de atitudinea a două treimi dintre români, spunând astfel că rolul școlii este „să-i scape” pe copii de părinții lor.

În acest context, fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, solicită demiterea jurnalistului Cosmin Prelipceanu de la Digi24. Potrivit informațiilor transmise de Funeriu, mesajul respectiv este „nu numai patologic, ci și dincolo de ce poate fi acceptat de orice canal media.”

Reacția lui Daniel Funeriu

„Solicit* conducerii Digi24 să îl dea afară pe Prelipceanu. Să spui, în România lui 2021 că școala trebuie să îi scape pe copii de părinți este nu numai patologic, ci și dincolo de ce poate fi acceptat de orice canal media.

*la previzibila întrebare de heităreală „cine ești tu, Funeriu, să soliciți celor de la Digi24 să-l dea afară pe îmbretelat, răspunsul e simplu: un simplu om cu simțul realității.

PS: dacă ministrul Cîmpeanu nu ar fi fost pe fază și nu ar fi reacționat, ar fi fost greu să rămână ministru. E un lucru bun că a reacționat, delimitându-se”, a scris Deniel Funeriu pe Facebook.

Ministrul Educației a rămas mască

Cosmin Prelipceanu l-a avut marți, 28 septembrie, drept invitat pe ministrul Educației. În timpul emisiunii, moderatorul de televiziune a lansat un mesaj care l-a surprins pe Sorin Cîmpeanu, spunând că școala ar trebui să-i „scape” pe copii de părinții lor.

Mesajul respectiv a fost lansat în contextul în care cei doi au vorbit despre vaccinarea anti-COVID a elevilor. Astfel, Prelipceanu a spus că „suntem în țara în care o treime sunt vaccinați în condițiile în care oamenii mor în spitale”.

Acest lucru este „o problemă de educație” deoarece „oamenii nu reușesc să înțeleagă că sunt în pericol de moarte”, a susținut moderatorul de televiziune.

În urma acestei afirmații, Sorin Cîmpeanu l-a aprobat pe Cosmin Prelipceanu. Totuși, atunci când moderatorul a spus că școala ar trebui să îi scape pe copii de părinții lor, ministrul Educației l-a dezaprobat.

„Dacă suntem în țara în care o treime sunt vaccinați în condițiile în care oamenii mor în spitale, este absolut clar că avem o problemă de educație. Oamenii în țara asta nu reușesc să înțeleagă că sunt în pericol de moarte”, a insistat Prelipceanu.

„Din păcate…”, a răspuns ministrul Educației, înainte ca moderatorul să lanseze un alt mesaj.

„N-ar fi bine ca măcar de copiii lor să avem grijă? Măcar copiii lor să înțeleagă asta. Asta ar trebui să facă școala. Să-i scăpăm pe copii de părinții lor. Asta trebuie să facă școala”, a declarat Cosmin Prelipceanu, surprinzându-l astfel pe ministru.

„Nu pot să fiu părtaș la această afirmație”, a fost reacția lui Sorin Cîmpeanu la controversata afirmație.

„Ba da, vă spun eu, asta ar trebui să se întâmple”, a insistat moderatorul.

Sursă foto: Captură video