Tot cu unanimitate de voturi, Comitetul Executiv a validat şi rezilierea contractului dintre FRF şi fostul selecţioner al primei reprezentative, Christoph Daum. La şedinţa Comitetului Executiv al FRF de vineri au participat 12 din cei 14 membri, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Kyros Vassaras, şi vicepreşedintele FRF, Octavian Goga, absentând.
Tehnicianul Cosmin Contra, care a condus până acum formaţia Dinamo, ajunsese în 17 septembrie la un acord de principiu cu preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, privind preluarea postului de selecţioner rămas vacant după rezilierea contractului germanului Christoph Daum, dar avea nevoie de aprobarea Comitetului Executiv al FRF. În vârstă de 41 de ani, Cosmin Contra a mai antrenat în cariera sa de până acum formaţiile FC Timişoara, Getafe CF Youth, CF Fuenlabrada, Petrolul Ploieşti, Getafe CF, Guangzhou R&F, AD Alcorcon şi Dinamo Bucureşti. Ca antrenor, Contra a câştigat un singur trofeu, Cupa României, ediţia 2012-2013, cu Petrolul Ploieşti.
Tot astăzi, de la ora 19,00, Federaţia Română de Fotbal a programat o conferinţă de presă la Arena Naţională în cadrul căreia va fi prezentat oficial selecţionerul Cosmin Contra.

La 11 septembrie, Comisia Tehnică a Federaţiei Române de Fotbal a propus conducerii FRF rezilierea contractului selecţionerului echipei naţionale a României, Christoph Daum, ca urmare a ratării calificării la Cupa Mondială din 2018. Ulterior, la 14 septembrie, conducerea Federaţiei Române de Fotbal a ajuns la un acord privind încetarea relaţiilor contractuale cu selecţionerul României, Christoph Daum, înaintea ultimelor două partide din preliminariile CM 2018, cu Kazahstan şi Danemarca.
Germanul Christoph Daum (63 de ani), primul selecţioner străin al reprezentativei României, a fost instalat în luna iulie a anului 2016, iar contractul era valabil până la sfârşitul acestui an. Oficialii Federaţiei Române de Fotbal au avut o listă cu posibili înlocuitori ai lui Christoph Daum printre care s-au aflat Dan Petrescu, Cosmin Contra, Mircea Rednic, Gheorghe Hagi, Cosmin Olăroiu, Victor Piţurcă şi Ladislau Boloni. FRF a negociat cu antrenorul formaţiei CFR Cluj, Dan Petrescu, dar cele două părţi nu au ajuns la un acord. Ulterior, postul de selecţioner i-a fost propus tehnicianului echipei Dinamo, Cosmin Contra, care a acceptat. La 17 septembrie, Contra şi conducerea federaţiei au ajuns la un acord de principiu în ceea ce priveşte detaliile contractuale. Echipa naţională de fotbal a României a pierdut orice şansă de calificare la Cupa Mondială din 2018, după ce a fost învinsă de selecţionata Muntenegrului cu scorul de 1-0 (0-0), la 4 septembrie, pe Gradski Stadion din Podgorica, într-un meci din Grupa E a preliminariilor competiţiei.
România mai are de jucat două partide în această campanie, cu Kazahstan pe 5 octombrie, la Ploieşti, şi cu Danemarca, pe 8 octombrie, în deplasare. În momentul de faţă, echipa naţională ocupă poziţia a 4-a în clasamentul grupei, având 9 puncte, cu 10 mai puţine decât liderul Polonia. Agerpres