Rusia începe de luni evacuarea cetăţenilor săi din Wuhan, epicentrul din China al unei epidemii cu un nou coronavirus şi a anulat trenurile directe de pasageri spre şi dinspre China, ţară în care s-au înregistrat 361 de morţi din cauza acestei infecţii cu simptome similare unei răceli, conform Reuters.

Rusia, a cărei frontieră cu China se întinde pe lungimea de 4.300 de kilometri, a înregistrat primele două cazuri de îmbolnăvire săptămâna trecută, în regiunea siberiană Tyumen şi în regiunea Zabaykalsky din Orientul îndepărtat rus. În ambele cazuri persoanele bolnave sunt de cetăţenie chineză, potrivit Agerpres.

Peste 600 de cetățeni ruși vor fi evacuați

Aviaţia militară rusă va începe evacuarea cetăţenilor ruşi din Wuhan şi Hubei în cursul zilei de luni. Conform vicepremierului Tatiana Golikova, mai mult de 600 de cetăţeni ruşi vor fi evacuaţi.

Moscova a restricţionat deja zborurile directe către China, iar Căile Ferate Ruse au anulat trenurile de pasageri începând cu primele ore ale dimineţii. Ultimul tren de la Beijing spre Moscova a intrat în Rusia gol, după ce toţi cei 136 de pasageri au fost daţi jos la frontiera dintre China şi Rusia, conform agenţiei RIA Novosti care precizează şi că toţi pasagerii erau cetăţeni chinezi.

Între timp, cererea pentru măşti medicale a crescut foarte mult în farmaciile din Moscova, iar unele farmacii nu mai au deja pe stoc astfel de produse.


Te-ar putea interesa și: