“Mie mi se pare că acest comportament al armatei și al poliției față de demonstranții din piața Tahrir din Alexandria este provocator, menit să creeze o atmosferă în care să poată spune că alegerile nu se pot ține din cauza nesiguranței. Se joacă cu focul – dacă alegerile sunt amânate din cauza comportamentului armatei, atunci probabil consiliul militar se va vedea mai departe la putere, poate chiar permanent. Acest lucru va provoca și mai multe demonstrații și alte revolte în întreaga țară, așa încât sper că militarii vor începe să-și vină în fire și să recunoască faptul că trebuie să se retragă de pe scena politică”, a declarat, pentru RT, Corbyn.
Parlamentarul britanic crede că în Egipt nu vor avea loc schimbări atâta timp cât Vestul continuă să susțină regimul militar de acolo.
„Cred că Vestul e fericit să se mențină structura militarizată în Egipt și să facă afaceri cu ea. Acesta e de fapt miezul întregii probleme. Orice nou guvern ar veni la putere, care să se ia la întrecere cu autoritatea militară, va avea de purtat o mare luptă, și mi se pare că lupta a început chiar înainte ca alegerile să aibă loc. Vestul trebuie să se trezească: nu poți ca, pe de o parte, să faci afaceri cu regate și regimuri dictatoriale care suprimă drepturile individului și în același timp să pretinzi că ești de partea demonstranților, democrației și drepturilor tuturor oamenilor. Vestul trebuie să decidă în mod real, trebuie să spună că e momentul ca regimul militar din Egipt să se dea la o parte în ciuda tuturor armelor și a tuturor lucrurilor pe care le-a primit din partea Vestului în ultimii zeci de ani”, încheie Corbyn.