Alexandra Nechita sau "Micuţa Picasso", cum au numit-o criticii de artă, a surprins, de la o vârstă fragedă, lumea artei contemporane prin talentul ei excepţional. La vârsta de 2 ani, cărţile de colorat au devenit corzi de vioară pentru Alexandra, iar „muzica“ a început să apară în opera ei cu patru ani înainte să descopere picturile lui Picasso. Unii critici consideră că "Alexandra a început de acolo de unde Picasso a terminat".
Artista a avut prima expoziţie la vârsta de doar 8 ani, într-o bibliotecă din Los Angeles. Nu a trecut mult timp până ce lucrările ei de artă au apărut în toate expoziţiile din lume, tablourile ei fiind prezente în colecţiile particulare ale unor personalităţi ca Oprah Winfrey, Debra Messing, Calvin Klein, ­Whoopi Goldberg și David Letterman. Însă, prin lucrările ei, Alexandra şi-a dorit să ofere şi speranţă celor din jur, militând pentru pace şi înţelegere între oameni. În acest sens, Organizaţia Mondială a Naţiunilor Unite i-a acordat titlul onorific de Ambasador al Păcii şi Bunăvoinţei prin Artă pentru implicarea într-o iniţiativă globală de promovare a păcii prin intermediul artelor.
Un alt mare simbol al reuşitei în viaţă este Nadia Comăneci, legenda sportului românesc, care a rămas în istorie prin prima notă de 10 obţinută vreodată de o gimnastă. "Zeiţa de la Montreal" este acum un mesager al generozităţii şi implicării, ea fiind numită Ambasador al Special Olympics în toată lumea. În România, fosta gimnastă a înfiinţat Fundaţia Nadia Comăneci, prin care şi-a propus să realizeze programe care să susţină performanţa în orice domeniu, pornind de la rezultatele sportive la dezvoltarea educaţională şi profesională, până la calitatea vieţii şi a familiei.
MiniMe Gymnastics
Fundaţia Nadia Comăneci dezvoltă pro­­gramul "MiniMe Gymnastics", un pro­gram non-competiţional educativ-sportiv, adresat copiilor de până la 12 ani. În acest moment, Fundaţia Nadia Comăneci amenajează, cu ajutorul sponsorilor, spaţiul închiriat cu sprijinul Primăriei Capitalei şi amplasat în Calea Griviţei nr. 150. Programele sportive care se vor derula în acest spaţiu sunt gândite şi dezvoltate de Nadia Comăneci în cadrul Academiei de Gimnastică „Bart Conner“ din Oklahoma City. La aceste programe se vor adăuga ateliere în care copii vor putea participa la lecţii extra curriculare: istoria artei, TIC,  pictură şi desen, istoria muzicii, cursuri de bune maniere, cursuri de prim-ajutor, cursuri legate de siguranţa copilului, cursuri de economie pentru copii etc. Cele două, simboluri ale succesului, şi-au unit forţele în realizarea unei licitaţii caritabile cu scopul sprijinirii proiectelor derulate de Fundaţia Nadia Comăneci. În cadrul evenimentului care va avea loc pe data de 22 iunie, ora 19:00, la Muzeul Naţional al Literaturii Române, se vor putea achiziţiona lucrări de artă ale Alexandrei Nechita.