Controversatele plicuri primite de ambasadele Ucrainei aveau ca expeditor adresa unui dealer auto din Germania

Așadar, ministrul de externe ucrainean a scris pe pagina sa de socializare că plicurile controversate care au sosit la ambasadele din Italia, Polonia, Portugalia, România, Danemarca și Polonia aveau ca expeditor adresa unui dealer Tesla din Germania.

„În cursul ultimelor două zile, colete suspecte au sosit la ambasadele din Italia, Polonia, Portugalia, România şi Danemarca, precum şi la consulatul din Gdansk, în Polonia, ridicând numărul lor la 31 în 15 ţări. Toate scrisorile au aceeaşi adresă de expediţie: dealer-ul de automobile Tesla din oraşul german Sindelfingen”, a scris Dmitro Kuleba pe Twitter.

De asemenea, acesta a spus și că trimiterea a fost realizată din oficii poştale care nu erau echipate cu sisteme de supraveghere video.

„Trimiterea a fost făcută din oficii poştale care nu erau echipate cu sisteme de supraveghere video”, a completat ministrul de externe din Ucraina.

Kuleba a atras atenţia asupra „nivelului de profesionalism” al „criminalilor”, care au luat de asemenea „măsuri pentru a nu lăsa urme ADN pe pachete”, îngreunând astfel ancheta pentru identificarea lor.

„Ameninţările împotriva diplomaţilor noştri continuă să curgă”, a mai spus Kuleba, la o săptămână după ce o scrisoare-capcană care ar fi explodat a rănit uşor un angajat al ambasadei ucrainene la Madrid.

Informațiile transmise de SRI despre plicurile ridicate de la Ambasada Ucrainei

În altă ordine de idei, Serviciul Român de Informații (SRI) a transmis că plicurile ridicate marți de la Ambasada Ucrainei conțin „fragmente de țesuturi organice”.

„În legătură cu cele două plicuri suspecte ridicate în cursul zilei de ieri de la ambasada Ucrainei din București, vă facem cunoscute următoarele aspecte: În urma primelor analize de laborator, s-a constatat că în plicuri nu se află conținut de interes pirotehnic și nici alte substanțe periculoase.

Menționăm că analizele specifice au arătat că plicurile conțin fragmente de țesuturi organice, iar pentru stabilirea provenienței acestora este necesară o analiză suplimentară pe care o vor efectua instituțiile abilitate ale statului. Pe componenta prevăzută de atribuțiile legale pe care le are SRI, verificările întreprinse de noi s-au finalizat”, a transmis SRI într-un comunicat.