„Am investit 2,2 miliarde de euro în România, iar anul trecut am crescut cu 1.500 de oameni. Suntem acum aproape 20.000 de angajați în România și din aceștia aproape 8.000 lucrează în cercetare și dezvoltare. România este o țară care evoluează acum din mediul de low-cost, trebuie să avem mult mai multe job-uri cu valoare adăugată.

Este exact ceea ce noi dorim să aducem în România și cred că este nevoie de acest lucru. O să vedem acum ce înseamnă deciziile guvernului – toți avem nevoie de o predictibilitate mult mai mare, dacă nu, o să avem probleme cu planurile viitoare”, a declarat reprezentantul companiei, Christian von Albrichsfeld pe scenă.

Continental Group este o întreprindere care ar are la momentul de față 190.000 de angajați în 58 de țări și piețe. Prezentă și în România rezultatele nu sunt de neglijat pentru țara noastră.

„În perioada 1999 – 2022 Continental a investit peste 2.2 miliarde de euro în activităţile din România. Continental deţine șase unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab şi Iaşi. Compania are un centru de distribuţie a anvelopelor în București” îmi dezvăluie Christian von Albrichsfeld, Country Head Continental România.

Continental a investit peste 180 de milioane în operațiunile sale din România în 2022 și continuă să investească foarte mult în dezvoltarea profesională a angajaților, precum și în echipamente de R&D și producție. Printre proiectele derulate în 2022 2023, compania a investit în extinderea centrului de cercetare-dezvoltare automotive din Timișoara. Precum și extinderea megafabricii automotive din capitala Banatului. Copntinental a inaugurat un nou corp de clădire la Iași, care include o zonă de testare pentru sisteme de frânare auto.

Și o parcare supraterană de 210 locuri pentru angajații din Continental Iași. Investiția în valoare de peste 8 milioane de euro a fost finalizată anul acesta. A presupus construirea de noi laboratoare de testare, dispuse pe două niveluri și personalizate în funcție de cerințele sectoarelor de activitate din cadrul grupului Continental.

Continental, extindere masivă

Printre proiectele derulate în 2022-2023, compania a investit în extinderea centrului de cercetare-dezvoltare automotive din Timișoara, precum și extinderea megafabricii automotive din capitala Banatului.

Doar noua clădire a centrului de cercetare și dezvoltare are o capacitate de până la 1700 de locuri. În plus, în acest spațiu funcționează și o zonă de testare și validare completă a produselor dezvoltate în cadrul companiei. Investiția în noua clădire este de peste 33 de milioane de euro. Suprafața totală construită este de peste 26.000 de metri pătrați.

Compania tehnologică a finalizat și construcția celei de-a treia extinderi a fabricii de componente electronice din Timișoara, cu o investiție de aproximativ 40 de milioane de euro. Odată cu noua investiție, suprafața de producție va crește cu peste 60% a spațiului. De asemenea, au fost adăugate locuri de parcare, o zonă tehnică, birouri și o zonă verde.

Extinderea presupune punerea în funcțiune de linii de producție pentru cele mai noi tehnologii, mărind gama de produse pe care megafabrica din Timișoara le va dezvolta pentru noile domenii de interes ale industriei automotive. Dezvoltarea locației aduce cu sine și noi poziții, atât pentru operatori, cât și pentru specialiști în zona de producție.