Producatorul de computere Dell a anuntat o scadere cu 5% a profitului trimestrial ca urmare a atitudinii consumatorilor care se tem de adancirea crizie economice si isi reduc bugetele de achizitii.

Astfel, castigurile companiei au scazut pana la 727 milioane de dolari in cel de-al treilea trimestru al anului, comparativ cu 766 milioane de dolari in perioada similara a anului precedent.

„Ne asteptam ca situatie economica dificila sa continue”, a declarat Brian Gladden, CEO-ul companiei. Acesta este de parere ca un impact negativ asupra afacerilor Dell l-a avut si scaderea cheltuielilor pe care companiile le fac in echipamente IT in aceasta perioada de criza.

Veniturile Dell au scazut la randul lor cu 3%, pana la 15,2 miliarde de dolari. Doar in SUA veniturile s-au micsorat in perioada analizata cu 8%.

Dell a anuntat la inceputul lunii septembrie ca ar putea recurge la vanzarea unor fabrici pentru a putea face fata costurilor tot mai mari. Compania ar putea de asemenea sa isi restranga lantul de centre de aprovizionare.

Sursa: Blooomberg