În perioada aprilie-iunie 2018, profitul operaţional al Volvo Cars a crescut cu 29% până la 4,2 miliarde coroane suedeze (474 milioane de dolari), în timp ce veniturile au urcat cu mai mult de un sfert până la 66 miliarde coroane. Anterior, producătorul a raportat o creştere de 14,4% a livrărilor în primul semestru până la 317.639 unităţi.

Preluat de grupul chinez Geely în anul 2010, constructorul auto suedez Volvo Cars a stabilit recorduri de vânzări timp de patru ani la rând. În luna mai, Reuters anunţa că Geely a angajat băncile Citigroup, Goldman Sachs şi Morgan Stanley pentru a pregăti Volvo în vederea unei listări la bursă în cursul acestui an.

Promiţând joi că va stabili un nou record de vânzări în 2018, directorul general de la Volvo Cars, Hakan Samuelsson, a subliniat că performanţele din primul semestru au poziţionat compania pentru o nouă perioadă de creştere globală sustenabilă.

Recent, Volvo Cars a inaugurat prima sa uzină de asamblare din SUA, la Charleston, Carolina de Sud, unde este produs modelul sedan S60. Cu toate acestea, producătorul suedez depinde în continuare de importurile de SUV-uri XC90 pentru a le comercializa pe piaţa din SUA.

Washingtonul a impus tarife vamale suplimentare în valoare de 25% pentru importuri chineze în valoare de 34 miliarde de dolari, inclusiv automobile, iar Beijingul a reacţionat cu tarife similare pentru produse americane. De asemenea, preşedintele SUA, Donald Trump a ameninţat că va impune tarife şi importurilor de automobile din Europa, unde Volvo are două uzine. AGERPRES