Consilierul de la Kremlin şi-a exprimat nădejdea că autorităţile ucrainene vor face alegerea corectă privind direcţia în care va porni Ucraina. "Există şanse, întrucât Ucraina este unul din iniţiatorii Spaţiului Economic Unic, însă, în urma Revoluţiei Portocalii lucrurile au luat o cu totul altă întorsătură.
Cu toate acestea, noi aşteptăm ca totuşi, Kievul să revină la planurile din trecut, când aderarea la o structură ca Uniunea Vamală era prioritară. Mai devreme sau mai târziu aderarea Ucrainei la Uniunea Vamală alături de Rusia, Kazahstan şi Belarus va avea loc", a spus consilierul Glazev.
De adăugat că recent, şeful statului ucrainean a declarat că "Ucraina trebuie să se apropie treptat de Uniunea Vamală în vederea aderării la această structură".
Amintim că Viktor Ianukovici s-a întâlnit, cu două săptămâni în urmă, la Aşhabad, cu omologul său rus, Vladimir Putin, dar şi cu preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, cu care a discutat despre o posibilă aderare a statului ucrainean la Uniunea Vamală. În aceeaşi ordine de idei trebuie de spus că până în momentul de faţă, ceilalţi oficiali de la Kiev au refuzat orice ofertă venită din partea Moscovei privind Uniunea Vamală, dând prioritate Acordului de asociere cu UE, care include şi crearea Zonei de comerţ liber.
SURSA: RADOR