Acţionarii combinatului Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT) au aprobat, vineri, declanşarea acţiunii în răspundere faţă de Waldemar Preussner şi Wojciech Zaremba, reprezentanţi ai acţionarului minoritar PCC SE, pentru acţiuni împotriva intereselor companiei, pe durata mandatelor de administratori.

Pe ordinea de zi figura şi atragerea răspunderii preşedintelui şi directorului general al companiei, Constantin Roibu, propunerea fiind însă respinsă, se arată într-un comunicat al Oltchim, remis, vineri, Bursei.

Constantin Roibu a fost mandatat să exercite, în numele şi pe seama Oltchim, acţiunile necesare în justiţie împotriva lui Preussner şi Zaremba.

Oltchim este controlat de stat, prin Ministerul Economiei, care deţine 54,79% din capital, iar PCC SE are 12,15% din acţiuni. Un pachet de 33,05% aparţine altor acţionari.

În 2008, angajaţii Oltchim (OLT) şi-au creat o firmă,Oltchim MBO, pentru a participa la privatizarea producătorului de îngrăşăminte chimice. Însă aceasta a fost desfiinţată, acţionarii motivând că autorităţile au renunţat la intenţia de privatizare a combinatului.