Deşi consideră că este un prim pas bun, Barna susţine că în continuare comunicarea Guvernului este incompletă, ceea ce alimentează teorii şi frustrări.

Grupul de Comunicare Strategică de la guvern a reluat parțial publicarea informațiilor defalcate pe județe privind…

Posted by Dan Barna on Thursday, 2 April 2020

„Grupul de Comunicare Strategică de la guvern a reluat parțial publicarea informațiilor defalcate pe județe privind situația răspândirii Covid-19.

E o decizie pe jumătate bună pentru că încă nu sunt toate datele acolo. Asta deși societatea civilă, jurnaliștii, și noi alături de ei, am cerut insistent transparență.
Guvernul a încercat, în mod inexplicabil, să ascundă infomații reușind doar să creeze frustrări și să alimenteze teorii nesusținute de dovezi deși pretinde că duce o luptă împotriva “fake news”.

În continuare comunicarea publică pe tema pandemiei e incompletă, neclară și funcționează cu sincope (raportări ratate pentru că nu merge fax-ul?).

Mai mult, în mod straniu, autoritățile refuză să explice cine sunt “comunicatorii strategici”. De ce?

Guvernul și, mai ales, Grupul de Comunicare Strategică trebuie să înțeleagă că doar transparența generează încredere.

GCS nu poate continua să bâjbâie în văzul unei întregi țări. Informațiile trebuie publicate complet, corect și rapid. Este singura rațiune a existenței acestui grup”, scrie Dan Barna pe Facebook.