Compania poloneză IT Asseco South Eastern Europe (SEE) va investi, în următorii trei ani, suma de 28,5 milioane de euro în consolidarea operaţiunilor din România, Croaţia şi Serbia şi în achiziţionarea altor firme de profil din regiunea Balcanilor, au anunţat, marţi, reprezentanţii Asseco SEE.

„Fondurile provin dintr-o investiţie financiară a Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), care a achiziţionat peste 4,8 milioane de acţiuni, la care se adaugă un împrumut de şapte milioane de euro pe şase ani de la aceeaşi instituţie bancară. În plus, printr-o ofertă publică de acţiuni derulată pe bursa din Varşovia în octombrie 2009, Asseco a atras încă aproximativ 6,5 milioane de euro”, a declarat, marţi, într-o conferinţă, directorul general al Asseco South Eastern Europe, Piotr Jelenski.

El a adăugat că o parte din bugetul de investiţii va fi alocat operaţiunilor din România, fără să dea mai multe detalii.

„În perioada următoare, Asseco South Eastern Europe şi-a propus să achiziţioneze patru companii din regiunea Balcanilor, care se vor alătura celor care operează deja în România, Serbia, Bosnia-Herţegovina, Kosovo, Albania şi Turcia. Aceste preluări sunt planificate să se finalizeze până la sfârşitul acestui an”, a spus Jelenski.

În România, Asseco South Eastern Europe a intrat în 2007, când a preluat controlul societăţilor Fiba Software şi Net Consulting pentru 13,5 milioane de euro.

SURSA: Mediafax