Joi, 16 decembrie, compania Comvex a organizat un eveniment pentru a marca aniversarea a 30 de ani de la înființare. În cele trei decenii de activitate, compania a înregistrat schimbări majore. De asemenea, extinderea este considerabilă iar modernizarea față de anul 1991 este uriașă. Deschiderea companiei este acum impresionantă, iar COMVEX este cunoscută acum pe toate continentele, depozitând minereu inclusiv de la Polul Nord.

Mai mult de atât, după ce s-a decis convertirea unei dane utilizată anterior pentru minereu în dană pentru cereale, acum compania mai ia în calcul construcția unui terminal care să se orienteze către produse lichide, fie că sunt îngrășăminte chimice, fie că sunt uleiuri și care sunt complementare cu activitatea din prezent.

Președintele și directorul general al COMVEX SA, Viorel Panait a dechis seara aniversară și a rememorat cu plăcere începuturile companiei. Acesta susține că povestea COMVEX a început cu oameni tineri care nu știau să conducă o societate, dar aveau entuziasmul necesar pentru a face acest lucru.

Începuturile COMVEX

Acum, lucrurile s-au schimbat și se doresc rezultate eficiente pentru transportul mărfurilor din toate punctele de vedere.

„Am început acum 30 de ani un colectiv de oameni tineri care habar nu avea să alcătuiască și să conducă o societate. Aveam entuziasm și dorința de a face lucruri. Am pornit de la ceva ce era 40% din activitatea de minerale pe care o avem în prezent“. (…) Acum, vrem să obținem rezulate eficiente pentru transportul mărfurilor, să avem rutele de transport ocupate, atât în amonte cât și în aval.

COMVEX trimite minerale în susul Dunării, aduce cereale de acolo și va mări cantitățile de produse pe care le duce în susul Dunării, astfel încât să crească și cantitățile de cereale pe care le aduce in aval. Cu siguranță asta e o rețetă care folosește tuturor“, a declarat acesta.

La râdul său, Paul Goris, președintele DBTG (Dry Bulk Terminal Group), asociația europeană a transportatorilor navali a vorbit despre investiția de la Constanța și Paul Goris.

„Toți jucătorii renunță la cărbune, la combustibili fosili. E o schimbare mare. Această presiune care este exercitată este foarte mare. Și nu toate terminalele pot face asta. COMVEX a făcut un pas complet diferit, să se îndrepte spre cereale. S-a dus spre un nou produs, complet nou. E un domeniu la fel de important ca acela al minereului. Trebuie să fii foarte atent. Conducerea acestei companii, COMVEX, a reușit să facă asta. A făcut față presiunilor ecologiștilor, care verifică toti factorii poluatori. Felicitări, domnilor!“, a adăugat acesta.

Steven van Groningen, President & CEO la Raiffeisen Bank România, nu a ratat prilejul de a spune câteva cuvinte. El s-a arătat mulțumit de colaborarea cu clienții, adăugând că există o relație pe termen lung pentru un proiect ”frumos”.

„Pentru un bancher, cel mai frumos lucru este să vezi ce ai reușit să faci alături de clienți. Avem o relație pe termen lung, două echipe care au dezvoltat un proiect atât de frumos. Asta este treaba noastră, să facem bani. Felicitarile noastre, ale echipei noastre, pentru cei 30 de ani. Sunteți un exemplu și sper să putem să finanțăm în continuare un proiect bazat pe încredere. Când trecem pe acolo privim totul cu mândrie. Încă o dată, felicitari!“, a adăugat acesta.

Mihai Anghel, proprietarul Cerealcom Dolj a transmis în schimb un mesaj cât se poate de scurt și la obiect.

„Continuitatea înseamnă identitate. Continuitatea înseamna viitor!“ a fost ideea principală a discursului ținut la eveniment de proprietarul Cerealcom Dolj.

Viziune și strategie

Andrea Fumian, director FRAME, AGI PTM System Integration a catalog COMVEX ca find o adevărată strategie care a ajuns să crească într-o zonă în care competiția este destul de mare.

„COMVEX e viziune, e strategie. A reușit să crească într-o zonă foarte competitivă, devenind cel mai important jucător din portul Constanța“, susține Andrea Fumian care mărturisește că „proiectul Comvex poate fi descris ca un proiect de crestere si de opotunitate“, a spus aceasta.

De menționat este faptul că COMVEX este lider pe piață, specializat în manipularea, depozitarea și transbordarea materiilor prime solide vrac: minereuri de fier, cărbuni, cocs, bauxită. Totodată, COMVEX este singurul terminal pentru operarea marfurilor solide vrac din arealul Marii Negre ce are posibilitatea de a acosta nave tip „cape size” de mare capacitate (pana la 220.000 tdw), având un front de descărcare la cheul maritim format din 5 dane cu o lungime totala de 1.400 m și adâncime a apei cuprinsă între 10,8 și 18,5 m. De asemenea, terminalul beneficiază de o bună poziție geografică având acces la rețeaua de căi navigabile ce include Dunărea.

Printre clienții COMVEX se numără Liberty Galați, Transport Trade Services, Alum, Vitol, CRH România și CRH Serbia, Holcim România, Sisecam Soda Lukavac, Glencore International AG, Agent Plus D.O.O, Viterra, Al-Dahra Agriculture România, Global Grain International, TOI Commodities și Cerealcom.