Comisia Europeană da undă verde pentru PNRR-ul Belgiei. Ce va sprijini finanțarea respectivă?

În acest context, Ursula von der Leyen a explicat că autoritățile europene au decis să dea undă verde planului de recuperare și rezistență al Belgiei.

„Astăzi, Comisia Europeană a decis să dea undă verde planului de recuperare și rezistență al Belgiei. NextGenerationEU va juca un rol crucial în finanțarea investițiilor și reformelor necesare construirii viitorului către care ne-am angajat.

Cele 5,9 miliarde de euro disponibile Belgiei vor finanța măsuri care vor contribui la construirea unui viitor mai verde și mai digital pentru toți cetățenii săi. Planul pune un accent deosebit pe măsurile care vor accelera tranziția verde a Belgiei, cu 50% din finanțare direcționată către atingerea obiectivelor climatice”, a declarat Ursula von der Leyen.

Măsuri de digitalizare a administrației

PNRR-ul Belgiei alocă resurse substanțiale în măsuri de digitalizare a administrației publice generale și a sistemului de justiție, furnizarea de coaching pentru abilități digitale, consolidarea capacității de securitate cibernetică a Belgiei. Totodată, vor fi utilizate resurse și pentru creșterea cadrului autorizat pentru implementarea 5G.

Planul Belgiei se concentrează și pe măsurile care vor accelera tranziția verde a țării, cu 50% din finanțare direcționată către atingerea obiectivelor climatice. Belgia a propus să ofere aproximativ 900 de milioane de euro pentru a regla abilitățile digitale, lingvistice și tehnice ale solicitanților de locuri de muncă și persoanelor mai tinere, pentru a spori incluziunea socială și a facilita intrarea pe piața muncii.

Sursă foto: Dreamstime