Bulgaria are un singur comisar european, cel pe probleme legate de protectia consumatorului, in persoana Meglenei Kuneva. Cu toate acestea, Bulgaria va fi primul stat european care ar putea sa primeasca sanctiuni tocmai pe astfel de probleme si chiar sub semnatura comisarului Kuneva.

Multi bulgari au depus petitii la Comisia Europeana prin care acuzau faptul ca facturile lor de electricitate si caldura sunt neclare si mai mari decat consumul apreciat de utilizatori. In plus, facturile nu le ofera informatii despre consum si implicit despre modalitatea de calcul a sumei totale de plata. Problema facturilor buclucase este atat de raspandita in Bulgaria, incat 46% din totalul petitiilor venite din tara vecina acuza aceasta problema.

Meglena Kuneva a anuntat ca, desi este vorba despre tara sa, va fi intransigenta si nu va face nimic pentru a opri procedurile penale pe care Comisia Europeana le-ar putea deschide impotriva tarii sale de origine. Ba chiar mai mult decat atat, le va sustine. “Nu voi opri o asemenea procedura daca va duce intr-un final la modificarea legislatiei bulgare in materie. Daca bulgarii nu pot sa intelegea factura lor de electricitate si incalzire, nu ne putem astepta de la nimeni la o sustinere a acestui tip de politica economica. Politicienii bulgari ar trebui sa faca ceva, deoarece nu trebuie uitat faptul ca acesti consumatori voteaza”, a precizat comisarul.