Scenariile cu inundaţii și cutremure au fost cele mai severe, relevând faptul că numai o societate, în cazul scenariului cu cutremur, respectiv trei societăţi, în cazul scenariului cu inundații, vor îndeplini rata cerinţei de capital de solvabilitate, scrie în comunicatul ASF.

De asemenea, s-a realizat o evaluare pe baza unor scenarii financiare şi economice, mai puţin severă, care a relavat că patru dintre societăţi îndeplinesc rata cerinţei de capital de solvabilitate.

Pentru aceste societăţi de asigurare s-a stabilit cerința de a prezenta ASF un plan de acţiune, până la data de 4 august 2015, stabilind măsurile care vor fi întreprinse în vederea asigurării respectării cerințelor prevăzute în Directiva Solvabilitate II până la 1 ianuarie 2016, se precizează în comunicatul Autorității.

În contextul analizei în conformitate cu cadrul Solvabilitate II, regimul care va intra în vigoare începând cu anul 2016, rezultatele indică faptul că sectorul de asigurări din România nu va fi suficient capitalizat, mai scrie în comunicatul ASF.

CITIŢI mai mult pe evz.ro