Cocor Bucureşti (COCR) a ieşit din acţionariatul Euxin Constanţa (EUXI), vânzând, luni, către SIF Transilvania (SIF3) pachetul de acţiuni pe care îl controla, respectiv, 41,4% din capitalul social al firmei care se ocupă de administrarea restaurantelor, pentru 5,3 milioane lei.

Tranzacţia a fost aprobată de acţionarii Cocor la începutul lunii august şi face parte dintr-un demers prin care firma care administrează centrul comercial cu acelaşi nume din Capitală vrea să stingă toate litigiile în care este implicată cu SIF Transilvania.

SIF Transilvania deţine acum 96,71% din Euxin

Cocor a vândut aproape 19,3 milioane de acţiuni ale firmei Euxin Constanţa, prin două tranzacţii, la preţurile de 0,27 lei şi, respectiv, 0,28 lei. Cotaţiile sunt cu peste 41% mai reduse faţă de ultimul preţ de joi, de 0,48 lei. Valoarea cumulată a celor două operaţiuni a fost de 5,3 milioane lei.

În urma tranzacţiilor de luni, participaţia SIF Transilvania a crescut de la 55,3% la 96,71% din capitalul firmei din Constanţa. Firma are un capital social de 4,6 milioane lei, divizat în 46,6 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,1 lei.

Euxin Constanţa adminstrează 21 de unităţi de alimentaţie publică şi mai multe terenuri.

SIF Transilvania se retrage din Cocor Turism Neptun

În contraparte, SIF Transilvania se va retrage din acţionariatul firmei Cocor Turism Neptun (GALA), urmând să vândă către Cocor Bucureşti cele 26,6% din acţiunile societăţii hoteliere din Neptun, pentru maxim 5,1 milioane lei.

Stoica Daniel, acţionar semnificativ al Cocor Bucureşti, a declarat în luna iulie că societatea unde este acţionar vrea să stingă toate procesele pe care le are cu SIF Transilvania, inclusiv litigiul pe care l-a iniţiat el, cu privire la majorarea capitalului social al SIF decisă în 2007.

Euxin Constanţa a încheiat primul semestru cu o cifră de afaceri de 1,7 milioane lei, cu 4,6% peste valoarea din perioada similară a anului trecut. Firma a avut un profit net de 236.000 de lei, cu 15% peste câştigul din primele şase luni din 2008.

Cocor Bucureşti are un capital social de 12 milioane lei, divizat în 301.691 de acţiuni cu o valoare nominală de 40 de lei.

Potrivit celor mai recente raportări, SIF Muntenia (SIF4) deţine 18,9% din acţiunile Cocor, iar SIF Transilvania are 10,25% din titluri. În acţionariat se mai regăsesc, fondul de investiţii Broadhurst Investments (13,32%), Daniel Stoica (14,66%) şi Liviu Ursan (14,83%).

SURSA: Mediafax