Reducerile de personal fac parte din programul de tăiere a costurilor, în valoare de 3 miliarde dolari, anunțat de compania Coca-Cola încă din luna octombrie anul trecut, după o scădere a profitului de 14% în al treilea trimestru.

Notificările celor care care vor părăsi compania sunt făcute în America de Nord începând cu 8 ianuarie, iar subsidiarele internaționale vor primi ca termen pentru reducerea locurilor de muncă data de 15 ianuarie.

Impactul este de așteptat să fie unul semnificativ la sediul Coca-Cola din Atlanta și la birourile regionale de la nivel mondial, unde mai mult de 10% din personalul corporativ și-ar putea pierde locurile de muncă.

Diviziile de îmbuteliere și distribuţie, care reprezintă mai mult de 85% din cei peste 130.000 de angajaţi, se află acum în prim plan, după luare acestei decizii.

Un purtator de cuvant al companiei a declarat că firma Coca-Cola şi-a informat angajații că restructurarea ar avea un impact asupra locurilor de muncă, dar nu a confirmat numărul de joburi care vor fi restructurate.

În cadrul programului de reducere a costurilor, Coca-Cola introduce, de asemenea, bugete mai stricte. Una dintre măsuri este solicitarea adresată directorilor executivi ca aceştia să cedeze limuzinele în favoarea taxiurilor și au fost anulate petrecerile de Crăciun pentru analistii de pe Wall Street.

Compania a ridicat in octombrie obiectivul ţintei de reducere a costurilor la 3 miliarde de dolari până în 2019, de la 1 miliard dolari anunțat în luna februarie.

Wintergreen Advisers, acţionar minoritar la Coca Cola a cerut săptămâna trecută înlocuirea lui Muhtar Kent din funcţia de Chief Executive, numindu-l pe acesta "incapabil de a redresa Coca-Cola".

Acțiunile Coca-Cola au crescut cu 1,7 % la 43.08 dolari, în tranzacționare după-amiaza târziu pe New York Stock Exchange.

Te-ar putea interesa și: