Potrivit unui comunicat al CNAIR, demolarea construcţiilor aflate pe raza UAT Domneşti se face în conformitate cu autorizaţia de desfiinţare nr. 95/03.05.2018, urmând ca ulterior, după ce vor eliberate celelalte autorizaţii de desfiinţare, să înceapă şi demolarea construcţiilor de pe raza UAT Clinceni şi Sector 6 Bucureşti.

Reprezentanţii CNAIR precizează că singura problemă întâmpinată joi, 3 mai, pe raza localităţii Bragadiru a fost legată de refuzul unui proprietar de a elibera imobilul, motiv pentru care CNAIR a declanşat demersurile legale pentru executarea silită a acestuia. 

‘Proprietarii construcţiilor au fost notificaţi încă de anul trecut că sunt supuşi procedurii de expropriere, iar la începutul acestui an sumele cuvenite au fost depuse în conturile deschise la CEC, pe numele acestora, conform legii. Reamintim că în cazul în care anumiţi proprietari vor refuza să părăsească imobilele, CNAIR S.A. se va vedea nevoită să apeleze la măsura legală a executării silite. Astfel de situaţii ar duce însă la perturbarea construcţiei Pasajului Domneşti, proiect de utilitate publică, destinat decongestionării traficului rutier pe centura Capitalei şi pe ruta Prelungirea Ghencea-Domneşti’, atrage atenţia CNAIR.

Pasajul suprateran de la Domneşti, configurat sub formă de sens giratoriu suspendat, va fi construit la intersecţia dintre strada Prelungirea Ghencea – DJ 602 şi Centura Bucureşti şi are ca scop fluidizarea traficului rutier în zonă.

Construcţia acestui pasaj, cu o lungime de 374 de metri, va costa peste 91 de milioane de lei, fără TVA, şi are ca termen de finalizare 24 de luni de la începerea lucrărilor. AGERPRES