Pasajul suprateran pe Centura București-Domnești va fi construit în zona de sud-est a Capitalei, pe raza Sectorului 6 și a localităților Domnești, Clinceni și Bragadiru, din județul Ilfov și va fluidiza traficul la intersecția centurii rutiere și feroviare a Bucureștiului cu strada Prelungirea Ghencea și DJ 602.

Prin actul normativ aprobat se asigură suma de 23 milioane de lei, destinată despăgubirilor celor 107 imobile proprietate privată care urmează să fie supuse procedurii de expropriere, cu o suprafață totală de 44.582 metri pătrați. 

În prezent, Ministerul Transporturilor a publicat o hotărâre privind modificarea anexei nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 390/2017 privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional “Pasaj suprateran pe DJ 602 Centura București – Domnești”. Mai exact, Anexa nr. 2 se modifică după cum urmează:

„Pozițiile nr. crt. 41-44 se modifică și se înlocuiesc în conformitate cu anexa la prezenta hotărâre”, conform HG aflat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Transporturilor. În anexa HG-postat pe site-ul Transporturilor figurează două persoane fizice și doup firme, respectiv Miron Monica, Iancu Ion, SC Pneurom SA și SC Pir International SRL (Lukoil).