"Decizia noastră este motivată de faptul că Pro TV se află într-un proces de modificare a strategiei de distribuţie în vederea trecerii la transmisia digital terestră şi implementarea serviciilor multimedia digitale la nivel naţional după un concept care ne va ajuta să minimalizăm impactul digitalizării asupra business-ului. Schimbările strategiei de distribuţie nu vor afecta în niciun fel conţinutul", se arată în adresa transmisă CNA de către Pro TV SA.

Potrivit directorului executiv al Pro TV, Elena Petre, telespectatorii nu vor fi afectaţi în niciun fel de această decizie.

"Noi avem contracte în derulare. Şi pe măsură ce aceste contracte vor expira, vom începe negocierile. Telespectatorul nu va suferi în niciun fel. Rămân staţiile locale, transmisia terestră, care este liberă pentru consumatorul final. Deci nu este o problemă. (…) Distribuitorii au acceptul nostru, au contracte semnate cu noi care expiră în diferite perioade de timp. Ei vor primi de la noi o notificare. În momentul în care se publică pe site-ul dumneavoastră (al CNA, n.r.), noi putem într-o oră să trimitem această notificare la cei peste 308 distribuitori", a mai spus Elena Petre.

În anunţul care va fi publicat pe site-ul CNA se menţionează că "CNA a luat notă de decizia unilaterală a SC Pro TV SA (…) şi aduce la cunoştinţa tuturor distribuitorilor de servicii că începând din 25 iulie 2013 încetează calitatea de program "liber la retransmisie" a serviciului de programe Pro TV".

SURSA: Agerpres