Consiliul Național al Audioviauzlului a retras licența OTV, deținută de Ocram Televiziune, din cauza mai multor amenzi neplătite încă din 2009 . Propunerea a fost făcută de Laura Georgescu, președinte CNA și votată în unanimitate, scrie paginademedia.ro

Decizia intră în vigoare din momentul în care societatea va fi informată de decizia CNA, potrivit reprezentanților CNA.

Propunerea de retragere a licenței a fost făcută în baza articolului 27 din Legea Audiovizualului, care prevede, printre altele, că licența unui post de televiziune poate fi ridicată dacă radiodifuzorul nu face dovada plății amenzii în termen de șase luni de la data aplicării.

Reprezentantul Ocram – Societatea noastră este în insolvență. Proiectul de reorganizare a fost depus la judecătorul sindic. Niciun fel de plăți nu au mai fost acceptate. Ce pot să vă asigur este că prioritar este ca plățile vor fi prioritare în ceea ce privește plata amenzilor.
Laura Georgescu – M-a fascinat faptul că exact pe 28 martie 2012 ați intrat în insolvență, cu un an înaintea expirării valabilității licenței. În iulie 2012, ați cerut calitatea de consumator captiv în raport de CNA. Ați solicitat, la cel moment, și prelungirea valabilității licenței până când va fi fost redresat tot ce era, economic, de rezolvat. (…) De ce ați făcut acest demers și de ce sunteți un consumator captiv?

Reprezentant Ocram
– Nu știu să vă spun. Nu a fost voința Ocram să intre în insolvență. Expresia pe care ați menționa-o aparține administratorului special, cel care este delegat să caute o modalitate prin care societatea să-și achite datoriile.

Valentin Jucan – Ce este mai deranjat este că în pofida încercării CNA de a avea o relație normală cu radiodifuzorii, în permanență am observat din partea Ocram această sfidare și neglijență în ceea ce privește Consiliul. Ați ajuns să ne consideraţi niște furnizori de servicii în condiţiile în care licența obținută este un bun al statului, este un drept care a fost câștigat cu greu la Revoluție.

Ocram a intrat în insolvență în martie 2012 la solicitarea Mamitzu Production.
În luna aprilie a anului precedent, CNA a înjumătăţit de trei ori consecutiv perioada de licenţă pentru OTV, din cauza publicităţii politice difuzate de acest post pentru Partidul Poporului Dan Diaconescu. Termenul de emisie fusese atunci redus până la 4 iulie, urmând ca acesta să fie anulat atunci când instanţa a decis în favoarea lui Dan Diaconescu.
OTV se numără în prezent printre televiziunile care nu si-au plătit amenzile date de CNA în ultimele şase luni, având o datorie de 50.000 de lei.
În urmă cu câteva zile, Valentin Jucan (membru CNA) a propus ca posturile de televiziune datornice să fie obligate să aducă dovada plăţii amenzilor primite cu şase luni în urmă. În caz contrar, acestea ar fi putut rămâne fără licenţă, aşa cum dictează articolul 27 din Legea Audiovizualului. Propunerea a fost adoptată cu șapte voturi "pentru" și unul "împotrivă".
Printre marii datornici către CNA se mai numără: Prima TV, România TV, TVR şi
Realitatea TV.