Centrul Medical Unirea a achiziţionat o participaţie majoritară la Centrul de Investigaţii Medicale – Bacău, prima clinică privată din zona Moldova, investiţia ridicându-se la un milion de euro.

“Bacăul este un oraş important în Moldova, cu resurse economice semnificative şi influenţă în judeţele vecine, vizat de mai multă vreme în planul nostru de extindere la nivel local. Lucrăm de mai mulţi ani cu CIM Bacău pentru a oferi sevicii arondaţilor noştri din zonă”,  a declarat Sergiu Neguţ, director executiv CMU.

CIM Bacău are o suprafaţă construită de 1.300 mp şi a fost prima clinică privată din zona Moldova care a oferit în 2003 servicii de tomografie computerizata (CT), iar în anul 2009 a investit major în echipamentele de imagistică prin achiziţionarea unui RMN şi a unui CT de ultimă generaţie. De asemenea, CIM este singura clinică privată din Bacău care oferă servicii de transport sanitar.

Prin clinica de la Bacău, care are 50 de angajaţi şi medici specialişti, CMU poate oferi servicii medicale de sănătate pentru locuitorii din Bacău, dar şi din judeţele învecinate precum Vaslui, Neamţ şi Vrancea.

Centrul Medical Unirea a fost fondat în anul 1995 de medicul cardiolog Wargha Enayati şi a atras, la începutul anului 2007, ca acţionar minoritar fondul 3i Plc din Marea Britanie. CMU îşi desfăşoară activitatea în 10 policlinici multidisciplinare în Bucureşti, şi în colaborare cu peste 130 de clinici partenere în ţară.