Clotilde Armand se face de râs! A publicat ca fiind documente – bombă niște hotărâri judecătorești care nu erau definitive.

Romprest a răspuns publicând soluționările judecătorești definitive din speța respectivă, care contrazic cele susținute de primăriță.

Clotilde Armand se face de râs! Scandalul gunoaielor, faza pe hotărâri judecătorești

Primarul Sectorului 1 a postat recent pe pagina de Facebook, cu titlul de ”bombă”, două sentințe judecătorești din anul 2007, din care reieșea că ”acest contract a fost încheiat fraudulos și a fost anulat”, referindu-se la contractual în derulare cu Romprest.

Societate de salubritate face însă publice deciziile finale ale instanțelor, potrivit cărora contractual e perfect valid.

Astfel, Romprest a recționat și a venit cu precizări despre cum stau lucrurile în realitate.

”Acțiunile respective au avut ca obiect anularea unor documente din procedura de atribuire a contractului pe care Romprest îl prestează de 12 ani în Sectorul 1.

Aceste așa-zise detalii mai puțin cunoscute au fost de fapt subiecte de presă la vremea respectivă, fiind aduse în atenția publică în mod repetat. O dată cu soluționarea definitivă a cauzei supuse judecății, acest subiect a fost epuizat de presă.” spune Romprest printr-un comunicat.

Compania de salubritate precizează că există o hotarâre judecătorească definitivă care soluționeaza irevocabil speța respectivă, potrivit evz.ro.

”Caracterul valabil al contractului de delegare”

Concret, ”la acțiunea promovată de Autoritatea de tutela, A.N.R.M.A.P. (astazi A.N.A.P), Tribunalul București s-a pronuntat asupra acestei împrejurări, a constatat tardivitatea acțunii, a respins definitiv această actiune și a consfintit ca acest contract este valabil, prin Sentinta civilă 3695 din 11.12.2009.

Recursul formulat a fost de asemenea respins prin decizie irevocabilă, de către Curtea de Apel Cluj, prin Decizia 3325 din 14.12.2010.

Înalta Curte de casație si Justitie a statuat, prin Decizia 3933 din 2011, caracterul valabil al contractului de delegare” anunță societatea de salubritate.

Primăria Sectorului 1, nevoită să plătească restanţele către Romprest

Trebuie amintit faptul că, în scandalul gunoaielor, instanța a decis joi că datoriile către Romprest trebuie plătite de Primăria Sectorului 1, hotărârea fiind fără cale de atac.

Magistraţii au decis că Primăria Sectorului 1 este executată silit şi nevoită să plătească restanţele către Romprest.

„Admite cererea de încuviinţare a executării silite. Încuviinţează executarea silită în temeiul titlului executoriu, prin toate modalităţile de executare prevăzute de lege, simultan sau succesiv, până la realizarea dreptului rezultat din titlul executoriu, precum şi a cheltuielilor de executare. Fără cale de atac. Pronunţată azi, 10.06.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei”, este decizia Judecătoriei Sectorului 1.

Sursă foto: INQUAM Photos, Ilona Andrei.