Licitația va fi una cu strigare competitivă, pornind de la valorile aprobate de Comitetul Creditorilor. Alături de lichidatorul judiciar, care are atribuția legală de vânzător, din comisia de licitație vor face parte și reprezentanți ai celor mai importanți creditori.

Prima licitație este programată pentru la sfârșitul lunii martie, urmând ca în funcție de cerere și ofertă, licitații viitoare să fie organizate până în iunie.

“În ceea ce privește vânzarea activului City Mall, aceasta este una cu particularități. Astfel, deși societatea a intrat la cererea acționarilor direct în procedura simplificată a falimentului, împreună cu creditorii am decis menținerea activității curente ,,going concern” în încercarea de a păstra plusul de valoare al unui bussines în funcțiune. Astfel, acest activ se va vinde ca un bussines în viață, reprezentând o premieră în vânzările de acest tip în România.”, a declarat Radu Lotrean, Managing Partner CITR.

Legat de profilul celor care vor participa la licitație, potrivit CITR, fonduri de investiții, investitori din real estate precum și dezvoltatori de mall-uri și-au exprimat interesul, oferta de vânzare fiind promovată și prin intermediul unor companii importante de consultanță precum CB Richard Ellis Group și Colliers International.

Argumentele cu care pot fi atrași posibili investitori în acest centru comercial, din punctul de vedere al CITR, sunt reprezentate de preț, poziția acestuia, publicul țintă, existența unui mix de chiriași, precum și a unor interese expres exprimate de către mari retaileri de a intra în City Mall.

“Există un interes crescut din partea mai multor potențiali investitori, astfel că suntem optimiști asupra faptului că centrul comercial va fi vândut la un preț optim. Mai mult, condițiile prevăzute în caietul de sarcini sunt ușor de îndeplinit deoarece dorim să lărgim pătura de eventuali investitori, nu să o restrângem”, a adăugat Radu Lotrean, Managing Partner CITR.

Potrivit reprezentanților CITR, există disponibilitatea din partea băncilor creditoare de a finanța noii proprietari.

Recent, managementul City Mall a fost preluat de Coldwell Banker Affiliates pentru o mai bună organizare și exercitarea unui management eficient, potrivit CITR. Implicarea Coldwell Banker Affiliates of Romania în perioada post-vânzare va fi la latitudinea investitorului. Cine cumpără proiectele imobiliare falimentate City Mall va fi scos la vânzare în luna martie