Citroën va lansa pe piata locala versiunea berlina a noului model C5 la inceputul lunii septembrie, iar in luna octombrie, versiunea Tourer (break), a anuntat, miercuri, reprezentanta oficiala a companiei franceze pe piata autohtona.

Versiunea berlina a noului C5 va fi disponibil in patru niveluri de echipare (X, Confort, Dynamique si Exclusive). Clientii vor putea sa-si aleaga in premiera pentru acest segment de masina tipul de suspensie, in functie de motorizare si de nivelul de echipare.  Ei vor putea opta pentru suspensia Hydractive III +, ori pentru suspensia metalica (dedicata unui stil mai sportiv de condus).

Noul C5 beneficiază de trenurile de rulare ale modelului C6 si propune sapte motorizari, dintre care patru diesel, dotate cu filtru de particule (FAP) si trei pe benzina.

Versiunea berlina a lui C5 a obtinut cinci stele in testele EuroNCAP, iar in echiparea sa de baza figureaza ABS si ESP, sapte airbag-uri standard carora li se adauga doua laterale suplimentare in optiuni.

Citroen C5 Tourer prezinta un numar de particularitati, care-l disting de versiunea berlina. Volumul portbagajului sau este cu 15% mai mare decat cel al berlinei, atingand 505 litri, sub tableta, iar prin rabatarea banchetei spate volumul util poate ajunge la 1.500 de litri.