„Am discutat cu reprezentanţii Ministerul Agriculturii despre reforma PAC şi poziţia României, care este structurată deja de mai mult timp.Totuşi, în lunile următoare, România va trebui să fie prezentă activ în discuţiile statelor membre şi Parlamentului European pe marginea propunerilor Comisiei Europene privind viitoarea PAC. Important este ca România să nu piardă trenul în aceste discuţii”, a spus Cioloş.
El a mai arătat că un alt element important este legat de absorbţia fondurilor europene, care trebuie să fie nu doar calitativă, ci şi eficientă. „Este important să fie urmărită absorbţia din punct de vedere calitativ pentru a se evita pierderea banilor, iar în acest an nu există riscul de dezangajare dacă se respectă ritmul de accesare. Totuşi, este esenţial să se urmărească absorbţia din punct de vedere calitativ, adică al impactului fondurilor în economia reală”, a precizat Cioloş.
Acesta s-a declarat interesat şi de „aducerea internetului în bandă largă în mediul rural”, în acest caz fiind vorba despre accesarea a 100 milioane euro din fonduri structurale şi 20 milioane euro din banii destinaţi dezvoltării rurale. „Îmi doresc ca acest program să fie realizat, iar mediul rural să aibă acces la internet pentru că acest lucru ar ajuta la dezvoltarea sa economică”, a mai arătat comisarul european.
Dacian Cioloş efectuează o vizită de lucru în România în aceste zile, el urmând a se întâlni joi şi cu premierul Mihai-Răzvan Ungureanu.