Ciolacu recomandă modelul francez pentru redresarea economică post-pandemie

După discuția purtată cu ambasadorul Franţei în România, Marcel Ciolacu a subliniat că este crucial să ne uităm la ceea ce fac partenerii noștri europeni pentru „a nu rata o șansă istorică de reformare și dezvoltare a României”.

„Am discutat astăzi cu E.S. doamna Ambasador Laurence Auer despre experiența Franței în ceea ce privește accesarea profesionistă a instrumentelor financiare pe care statele membre ale UE le au la dispoziție pentru redresarea economică post-pandemie”, a scris Marcel Ciolacu pe Faccebook.

„Consider că și România trebuie să preia modelul Franței, astfel încât Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) să fie prezentat în Parlament.

Revenirea la o viață normală este o prioritate absolută, dar este crucial să ne uităm la ceea ce fac partenerii noștri europeni în plan economic pentru a nu rata o șansă istorică de reformare și dezvoltare a României”, a conchis acesta.

Premierul Florin Cîțu, prima reacție după publicarea PNRR

Șeful Guvernului a publicat pe Facebook un mesaj în care arată că punerea documentului în dezbatere publică este al doilea test trecut de coaliția aflată la guvernare, după aprobarea bugetului pentru 2021.

Cîțu este convins că prin PNRR Guvernul va putea accesa cele aproape 30 de miliarde de euro alocați țării noastre prin mecanismul instituit la nivelul Uniunii Europene pentru redresarea post-pandemie a economiilor europene.

„Am analizat astăzi în Guvern și am pus în dezbatere publică Planul Național de Redresare și Reziliență pe care România urmează să îl transmită Comisiei Europene și în baza căruia vom putea accesa cele aproape 30 de miliarde de euro alocați țării noastre prin mecanismul instituit la nivelul Uniunii Europene pentru redresarea post-pandemie a economiilor europene.

Este încă un pas înainte pe care l-am făcut pentru concretizarea acestui plan, este al doilea test trecut cu succes cu partenerii noștri de guvernare, după aprobarea bugetului.

Coaliția este unită, puternică și suntem hotărâți să ducem la bun sfârșit reforma de care România are nevoie. Este o șansă pe care nu avem voie să o ratăm.

Vorbim, practic, despre prioritățile României până în 2026, iar planul reflectă faptul că le acordăm importanță tuturor. Am prevăzut alocări importante pentru infrastructură rutieră și feroviară, rețeaua de gaze, vrem să construim spitale noi, dar avem în vedere și măsuri sociale.”, a scris Premierul pe Facebook.

Sursă foto: INQUAM/Ilona Andrei