Cine va moșteni averea lui Ion Țiriac?

Cine va moșteni averea lui Ion Țiriac? În ciuda faptului că NU se află pe patul de moarte, unele persoane se întreabă deja cum arată testamentul său.

Potrivit Forbes, fostul tenismen ocupă locul doi în topul celor mai bogați români și locul 1486 în topul celor mai bogați oameni din întreaga lume. Averea sa cuprinde două miliarde de dolari americani.

În ciuda faptului că are doar trei copii legitimi (Ion Ion Ţiriac, Karim Mihai Ţiriac şi Ioana Natalia Ţiriac), el bănuiește că ar avea 33 de copii în total. De aceea, își dorește ca averea sa să fie împărțită în mod egal tuturor copiilor.

Toți vor primi aceeași sumă. Din punctul lui de vedere, dacă copiilor „le cade totul din cer, vor avea unele dizabilități”.

„Mereu mi-au plăcut femeile, nu pot să explic acum din ce motiv. Am 3 copii legitimi, dar am 33 în total.

Nu îmi poartă numele, dar după dispariția mea, averea va fi împărțită în 33 de părți egale. Toată lumea va primi aceeași sumă. Dacă le cade totul din cer, vor avea unele dizabilităţi”, a declarat el pentru rosario3.

Ion Ion Ţiriac
Ion Ion Ţiriac (SURSA FOTO: Instagram)
Karim Mihai Ţiriac
Karim Mihai Ţiriac (SURSA FOTO: Instagram)
Ioana Natalia Ţiriac
Ioana Natalia Ţiriac (SURSA FOTO: Instagram)

„Singurele plăceri” ale lui Ion Țiriac

Ajuns la onorabila vârstă de 84 de ani, Ion Țiriac a împărtășit care sunt „singurele plăceri” ale sale. Pentru a se elibera de presiunea afacerilor, fostul tenismen găsește relaxare în Namibia, Africa. Acolo petrece între două-trei săptămâni.

În timpul pandemiei provocată de coronavirus, a achiziționat un resort cu o valoare de 5,5 milioane de euro. A investit alți 2 milioane de euro în extinderea unui lac natural din această zonă, adăugând astfel la frumusețea refugiului său.

„Singurele mele plăceri sunt cele cu Africa acum, pentru că stau acolo la mine acasă, în Namibia. Acum mă duc și iar stau probabil 2-3 săptămâni acolo.

Aș vrea să fug de tot: și de fundație, și de construcții și de absolut tot, dar este foarte greu dacă te-ai obișnuit în ritmul ăsta”, a declarat el într-o emisiune TV.

Cine este Ion Țiriac?

Născut la 9 mai 1939 în Brașov, Ion Țiriac este un personaj notoriu în istoria sportului românesc și în sfera afacerilor. Cu o carieră remarcabilă, el a strălucit în lumea tenisului, transformându-se apoi într-un influent om de afaceri.

În anul 1970, Ion Țiriac și Ilie Năstase au obținut o performanță deosebită, câștigând turneul de la Roland Garros. Pe parcursul carierei sale ca jucător de tenis, Țiriac s-a evidențiat în special în competițiile de dublu, colaborând cu Ilie Năstase și aducând acasă numeroase trofee, inclusiv la evenimente precum:

  • Foro Italico, Open Philadelphia Indoor (1970)
  • Monte Carlo Open, Open Suedia, Italian Open și Canadian Open (1972)
  • Arymehr Cup (1977)
  • Baltimore International și Nice International (1977)
  • Volvo International (1979)
  • Campionatul Mondial de tenis la Sao Paolo (1974), alături de Adriano Panatta

De asemenea, în cadrul Cupei Davis, Țiriac a fost o prezență esențială în echipa României între 1959 și 1978, participând la trei finale cu SUA în 1969, 1970 și 1972, toate alături de partenerul său Ilie Năstase.

După încheierea carierei sportive, Ion Țiriac a făcut o tranziție reușită către lumea afacerilor. Cu un portofoliu impresionant de companii în domeniile bancar, auto, transporturi, imobiliare, servicii financiare și operațiuni de leasing, el a devenit unul dintre cei mai bogați români.