Veniturile lui Carlos Ghosn, care includ şi opţiuni cu acţiuni, au crescut cu 10% faţă de 2009 în timp ce în cazul lui Howard Stringer creşterea fost de 6%.

Remuneraţia lui Carlos Ghosn este mult mai mare decât cea acordată directorilor de la Toyota Motor Corp şi Honda Motor Co. Preşedintele Toyota, Akio Toyoda, a câştigat în exerciţiul fiscal încheiat în luna martie suma de 136 milioane yen for the year, în timp ce directorul general de la Honda, Takanobu Ito, a câştigat 130 milioane yen.

Carlos Ghosn a apărat în faţa acţionarilor politica salarială practicată de Nissan susţinând că urmează un standard al companiilor multinaţionale din întreaga lume care vor să atragă persoane talentate.

Comparativ, câştigurile lui Carlos Ghosn sunt devansate de cele realizate de directorul Ford Motor Co, Alan Mulally, care este cel mai bine plătit director din industria auto, cu 25,84 milioane de dolari, urmat de directorul grupului Fiat SpA şi al Chrysler Group, Sergio Marchionne, cu 17,55 milioane de dolari. Directorul Volkswagen AG, Martin Winterkorn, a câştigat 12,39 milioane dolari în timp ce directorul Daimler AG, Dieter Zetsche a câştigat 11,69 milioane. Carlos Ghosn a câştigat alte 1,2 milioane euro la Renault SA, companie pe care o conduce în paralel cu Nissan.

De la venirea sa în fruntea Nissan, în anul 1999, directorul general Carlos Ghosn a condus Nissan prin patru planuri succesive de creştere care au permis constructorului auto nipon să devină una din cele mai profitabile companii din industria auto. Grupul francez Renault deţine aproximativ 45% din acţiunile Nissan.

SURSA: Agerpres